Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Adana/mersin/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Vatandaşların İstiklal Marşı okumaları Araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlardan görüntüler Vatandaşların slogan atmaları Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın konuşması Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın konuşması AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik'in konuşması Hatay Valisi Ercan Topaca'nın açıklamaları FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Vatandaşların İstiklal Marşı okumaları

Araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlardan görüntüler

Vatandaşların slogan atmaları

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın konuşması

Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın konuşması

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik'in konuşması

Hatay Valisi Ercan Topaca'nın açıklamaları FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Mersin ve Hatay'da vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi

MERSİN/ Mersin ve Hatay'da meydanlarda toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşları mensupları ile vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Mersin'de "demokrasi nöbeti" için Cumhuriyet Alanı'nda bir araya gelen çok sayıda vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepkisini dile getirdi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, alanda yaptığı konuşmada, dün akşam TSK içerisinde yuvalanmış çeteciler ve darbeciler tarafından devlete, hükümete, demokrasiye ve millet iradesine bir kalkışma, bir darbe teşebbüsü gerçekleştirildiğini anımsattı.

Darbe girişiminin püskürtüldüğünü ifade eden Çakacak, şöyle devam etti:

"Bu milletin birliğini, beraberliğini asla ve asla kimsenin bozamayacağını Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda bütün dünya görmüştü. Bu milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, geçmişte bozmak isteyenler oldu. Bugün bozmak isteyenler var ve yarın da olacaktır. Ama birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri, kahraman polislerimiz ve yüce Türk milleti bu birliğin ve beraberliğin bozulmasına asla ve asla fırsat vermeyecektir. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur."

Çakacak, meydanın demokrasi meydanı olduğunu vurgulayarak, "Bu meydanlarda toplanan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizler bu meydanda oldukça bizler de görevlerimizin başında bu devletin bu milletin yücelmesi için elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. Sizler dik durdukça bu milleti asla kimse eğemez." diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da kentte bulunan Suriyelileri herkesin gördüğünü, vatansızlığın ne demek olduğunun onları gördükçe çok daha iyi anlaşıldığını söyledi.

İç ve dış düşmanların bu ülkeyi bölüp parçalamak istedikleri bir ortamda her zamankinden daha fazla birliğe ve beraberliği ihtiyaç olduğunu ifade eden Kocamaz, "Dün gece yaşanan hadise ve insanlarımızın birlikte sokaklara dökülmesi ülkesine ve demokrasiye sahip çıkması gelecek adına hepimizde umut uyandırmıştır. Dolayısıyla bu toprakları hep birlikte ceddimiz canı, kanı pahasına mücadele ederek bizlere devretti. Bizler de hep rejimimize hem cumhuriyetimize sahip çıkarak bizden sonraki nesillere daha müreffeh bir şekilde devredeceğiz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise dün akşam itibarıyla ülkede kitaplarda yazılacak olan utanç verici bir gece yaşandığını aktardı.

"3-5 çapulcunun girişimi Silahlı Kuvvetlere mal edilmemeli" diyen Ercik, "2-3 çapulcu hadsiz, haddini bilmeyen kişiler tarafından yapılan bu darbe girişimini bizler bu meydanlardan lanetliyoruz. Bu girişimlerde bulunanların Allah bin türlü belalarını versin." dedi.

HATAY

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar da "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Vatandaşların saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından dua edildi.

Vali Ercan Topaca, burada yaptığı konuşmada, milletin iki gündür bütün dünyaya demokrasi dersi verdiğini ve devletine nasıl sahip çıkıldığını en güzel şekilde gösterdiğini belirtti.

Dünden bu yana vatanı, milleti, devletin birliği ve bütünlüğü için şehit olan polis, asker ve vatandaşlara rahmet, minnet ve şükran dileyen Topaca, şöyle devam etti:

"Devlete, millete, bayrağa, istiklal, istikbalimize, demokrasiye, milli iradeye, milli değerlerimize ve dini değerlerimize sahip çıkmanız, devletimizi ve hükümetimizi desteklemenizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Yaşadığımız coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Bunu bin yıl önce bizim atalarımız ödedi. Selçuklular, Osmanlılar ödedi. Biz de bu bedeli bugün ödüyoruz. İçten ve dıştan bizim birliğimize, bütünlüğümüze daima kast edenler var. Devletimizin birliğini, sizin birliğini, aranızdaki sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ortadan kaldırmak için daima çalışanlar var. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Buna fırsat vermemenin en başta gelen yolu birbirimizi sevmektir"

AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal da millet, ülke, kurum ve kuruluşlarıyla birlikte birlik, beraberlik içinde olduklarını kaydetti.

Yeşildal, ülkenin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü bozmak isteyen ve fitne sokmak isteyenlere fırsat verilmediği sürece şer odaklarının her zaman mahkum olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title