Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - AB Bakanı Çelik

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in telefon bağlantısı Meydana toplanan kalabalık görüntüsü Dua edilirken bir vatandaşın ağlaması AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni'nin konuşması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, darbe girişimini protesto etmek için Adana'daki İstasyon Meydanı'nda bir araya gelenlere telefon bağlantısıyla seslendi Bakan Çelik: "Bu hainler rütbeleri ne olursa olsun eninde sonunda cezalarını çekecekler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in telefon bağlantısı

Meydana toplanan kalabalık görüntüsü

Dua edilirken bir vatandaşın ağlaması

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni'nin konuşması

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, darbe girişimini protesto etmek için Adana'daki İstasyon Meydanı'nda bir araya gelenlere telefon bağlantısıyla seslendi

Bakan Çelik:

"Bu hainler rütbeleri ne olursa olsun eninde sonunda cezalarını çekecekler. Hainliğin rütbesi olmaz. Kim olurlarsa olsunlar ve ne güce sahip olurlarsa olsunlar."

"Bu darbe girişimi, büyük oranda püskürtülmüştür, mağlup edilmiştir ama bunun artçı darbeleri olabilir. O sebeple bu gece son derece hassas. Bu gece de meydanlardan ayrılmayacağız, sokakları terk etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız, 'her şey normale döndü' diyene kadar asla meydanları boş bırakmayacağız"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, darbe girişiminin büyük oranda püskürtüldüğünü belirterek, "Ama bunun artçı darbeleri olabilir. O sebeple bu gece son derece hassas. Bu gece de meydanlardan ayrılmayacağız, sokakları terk etmeyeceğiz." dedi.

Çelik, darbe girişimini protesto etmek için AK Parti öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle İstasyon Meydanı'nda bir araya gelenlere telefon bağlantısıyla seslendi.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte olduklarını belirten Çelik, "Sevgili kardeşlerim. Sizler bu meydanı doldurarak Türkiye'yi yabancı güçlere teslim etmek isteyen hain ve satılmış darbe teşebbüsüne karşı en cesur cevabı verdiniz." dedi.

"Hepimiz işimizin başındayız, dimdik ayaktayız"

Halka "Bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterdiniz." diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Bu hain ve satılmış darbe teşebbüsünü gerçekleştirenler sizin meclisinize bomba attılar, Mehmetçiklerinizi öldürdüler, polisinizi şehit ettiler. Bu hainler rütbeleri ne olursa olsun eninde sonunda cezalarını çekecekler. Hainliğin rütbesi olmaz. Kim olurlarsa olsunlar ve ne güce sahip olurlarsa olsunlar. Onlar, 'hükümeti yargılayacağız' dediler ama hepimiz işimizin başındayız, dimdik ayaktayız. Son nefesimizi verene kadar milli iradeyi savunacağız. Asla tereddüt etmeyeceğiz, geri adım atmayacağız, korkmayacağız. Son nefesimizi verene kadar mücadele edeceğiz."

Darbe girişiminin büyük oranda püskürtülüp mağlup edildiğini belirten Çelik, ancak bunun artçı darbelerinin olabileceğini kaydetti.

O sebeple bu gecenin son derece hassas olduğunu ifade eden Çelik, "Bu gece de meydanlardan ayrılmayacağız, sokakları terk etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız, 'her şey normale döndü' diyene kadar asla meydanları boş bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Darbe girişimiyle mücadele eden güvenlik güçlerine yardımcı olunmasını isteyen Çelik, "Bu darbeyi yapanları kanun önünde cezalandıracak şekilde hepsini yakalayacağız. Hepsinden hesap soracağız. Hiç korkumuz olmasın, hükümet dimdik ayaktadır, görevinin başındadır. Cumhurbaşkanın etrafından kenetlenmiş ve bu darbeyi mağlup edeceğiz." ifadesini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni de darbe girişimine karşı halkın bir arada olmasını istedi.

"Karşımızda çok alçak ve sinsi bir yapı var." diyen Yeni, şunları dile getirdi:

"Sizler tarafından okutulan, eğitim alan insanların, sizlerin paralarıyla alınan, milletimizin toprağımızın korunması amacıyla alınmış olan silahlarla bu millete ateş eden bir yapı var. Bunun için sayın bakanımızın da ifade ettiği gibi sayın Cumhurbaşkanımız, 'her şey normale dönmüştür' diyene kadar bizler de sokaklarda olacağız. Hep beraber bu namertlere, bu alçaklara gerekli cevabı vereceğiz inşallah."

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Memur-Sen Şube Temsilcisi Mehmet Sezer, MÜSİAD Şube Başkanı Suat Yahşi, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Mazlum-Der Şube Başkanı Orhan Göktaş ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de konuşmalarında darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirerek, halkı bir arada olmaya çağırdılar.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve duaların edildiği gösteride bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Diğer yandan, ABD Adana Konsolosluğu, vatandaşlarını İncirlik Üssü'ne gitmemeleri konusunda uyardı.

Konsolosluğun resmi internet sitesinden, "Türk yetkililerce İncirlik Üssü'ne giriş çıkışlar kapatıldı. Durum normale dönene kadar İncirlik Üssü'nü kullanmaktan kaçının. Buna ek olarak, Adana Havaalanı hizmet veriyor ancak havaalanına gitmeden önce havayolu internet sitesini kontrol edin." uyarısında bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Ömer Çelik Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
title