Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Şırnak'ın Silopi ilçesinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Silopi'de, darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, araçlarına Türk bayrakları asıp, konvoy halinde İpek Yolu'nda tur atarak İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne geçti.

Burada, darbe karşıtı sloganlar atıldı.

Ak Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, yaptığı açıklamada, hükümet ve halka karşı başarısız bir darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Buna karşı eşi görülmemiş bir halk direnişinin gerçekleştiğini vurgulayan Atan, ülkenin her alanda elde ettiği kazanımları hazmedemeyen kökü dışarıdaki ihanet şebekelerinin girişiminin, aziz halk, şerefli ordu ve emniyet teşkilatınca bertaraf edildiğini belirtti.

Atan, "Şırnak halkı olarak, tüm siyasi kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve tüm halkımızla Cumhurbaşkanımız ile hükümetimizin arkasında canımız pahasına da olsa duracağız." dedi.

Daha sonra vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getirdi.

Açıklamaya, AK Parti Şırnak il ve ilçe teşkilatları, Hür Dava Partisi Silopi ve Cizre ilçe teşkilatı, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Devletimize güvenimiz tamdır"

Öte yandan, Silvan Kaymakamı Murat Kütük, yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam ülke, millet ve devletin darbe girişimine maruz kaldığını kaydetti.

"Milletimizin öz evladı olan askerimizi, yine milletin kendisiyle ve polisiye karşı karşıya getirmeye çalıştılar." ifadesini kullanan Kütük, vatandaşların da desteğiyle darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandırıldığını vurguladı.

Kütük, suçluların en ağır şekilde cezalandırılacağı konusunda devlete güvenlerinin tam olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

İpek Yolu AK Parti Silopi Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title