Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün halkın iradesine yaptığı girişimin, yine halk tarafından püskürtüldüğünü dile getirdi.

Halkın birlik ve beraberliğinin bir grup örgüt tarafından bozulamayacağını anlatan Topaloğlu, "Milli irademize böylesine kendini bilmezlerce yapılan hain girişimi kınıyorum. Silahla demokrasi tayin etmeye çalışanlar, halkı karşısında bulmuş ve amaçlarına ulaşamamıştır. Demokrasimize her zaman sahip çıkıp yanında olacağız. Böyle girişimler hiçbir zaman da karşılık bulmayacaktır. Milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah bir daha bize böyle hain eylemleri göstermesin." diye konuştu.

Çintimar: "Darbe girişiminde bulunanları lanetliyorum"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Darbe girişiminde bulunanları lanetliyorum" dedi.

Ülkeye zarar verildiğini dile getiren Çintimar, şöyle konuştu:

"Allah, ülkemiz ve milletin birliğini bozmaya yeltenenlere hak ettiği belayı verecektir. Bu kadar istikrar, düzeni sağlamışken, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, bakanları ve ülkenin kurumlarını, askeri, 'tatbikat yapacağız' diyerek sokağa çıkarıp küçük düşürmeye çalışmak hainliktir. Biz ülkemizi sporcularımızla en iyi şekilde temsil ederek bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Bu işin önceden altı ibadet, ortası iş, üstü ihanet çetesiydi. Şimdi gördük ki bunların altı da ortası da üstü de hepsi ihanet dünyası. Hepsi ihanet içindeler. Bunlara hiçbir yerde fırsat vermemek lazım."

Aydın: "Güreş ailesi olarak meydanlardaydık"

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, darbe girişimini protesto etmek için güreş ailesi olarak meydanlara çıktıklarını söyledi.

Milli takım kamplarındaki güreşçilerin de alanlara çıkarak darbe girişimini protesto ettiğini belirten Aydın, "Bolu Aladağ'dakiler Bolu, Elmadağ'dakiler Elmadağ, Söğüt'tekiler Söğüt meydanlarını doldurdular ve demokrasiye sahip çıktılar, milletimizle birlikte sahip çıktık." dedi.

Kendisinin de Türkiye Şampiyonası için bulunduğu Sivas'ta meydana çıktığını ifade eden Aydın, "Sonuçta kazanan ülkemiz oldu, bayrağımız oldu. Millet hükümete, Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı, darbeyi onaylamadı. Halk darbeye tepki gösterdi, meydanları doldurdu. Biz de güreş ailesi olarak meydanlardaydık. Bundan sonra darbe yapmayı düşünenler varsa bundan ders almışlardır, diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Topaloğlu Musa Aydın Türkiye Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title