Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

AK Parti Ankara İl Başkanlığı yayımladığı bildiriyle darbe girişimini kınadı.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı yayımladığı bildiriyle darbe girişimini kınadı.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016 gününün ülke ve demokrasi tarihinde kara bir gün olarak anılacağı belirtilerek, darbe girişimi kınandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Necip halkımızın yüzde 50 oyuyla göreve gelen iktidarımıza yönelik askeri kalkışma ve darbe girişimi gerçekleşmiştir. Bu hareket Ankara'da ve İstanbul'da devletin zırhlı araçlarını ve silahlarını gasbetmiş dar bir kadronun, modası geçmiş darbe usulleriyle, millete karşı bir kalkışmadır. Bu kalkışma şerefli milletimizin kararlı duruşu neticesinde püskürtülmüştür. Bu kalkışma esnasında maalesef kahraman emniyet güçlerimizden pek çok şehit vermekle birlikte, vatandaşlarımızdan ve teşkilat mensuplarımızdan da şehitler vermiş bulunmaktayız. Türk Milletini sindireceğini düşünen bu dar kadronun hareketinin bir daha gerçekleşmemesi için sizleri sokağa ve milletimize sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Açıklamada, darbe girişimine karşı koyma sırasında teşkilatta görevli Celalettin İbiş, Aziz Yağan, Murat Elitaş ve Erkan Yiğit'in şehit olduğu, 40'ın üzerinde yaralı bulunduğu bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title