Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İzmir'deki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

İzmir'deki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, yaptığı yazılı açıklamada, milletin iradesinin her şeyin üzerinde olduğuna işaret etti.

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti zannettikleri kadar kolay yıkılacak, savrulacak bir devlet değildir. Milletimiz ve devletimiz gücünü, demokrasiye, hukuka, birlik ve dirliğe darbe girişimiyle uzanan kirli ve hain ellere 'dur' diyerek ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

Darbe girişiminin, milletin kararlı tutumu ve çabasıyla püskürtüldüğünü vurgulayan Delican, şunları kaydetti:

"Devletin çeşitli kademelerine çöreklenen ve devlet içinde devlet yaratarak birlik ile bütünlüğümüzü hedef alan bu hain yapı, bir kez daha emeline ulaşamamıştır. Bundan böyle de ulaşamayacaktır. Ulusal egemenliğin merkezi TBMM'ye bombalar atarak medyayı susturmak için şiddet ruhuyla baskınlar düzenleyen ve meydanlarda milletle arbede yaşayacak boyutta canice yapılan bu girişim, tarihimizde bir ilktir."

"Seçilmiş hükümetin yanındayız"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Rebii Akdurak tarafından yapılan ortak açıklamada, darbe girişimi kınandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik ve parlamenter sistem içinde yönetilmesinin önemi vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Halkın iradesiyle seçilmiş hükümetimize ve demokrasimize karşı yapılan bu kalkışmayı en ağır biçimde kınıyoruz. Türk halkı, demokrasiye sahip çıkarak, tavrını en güçlü şekilde ortaya koymuştur. Türkiye, muz cumhuriyeti olmadığını bir kez daha göstermiştir. Halk, cumhuriyete ve parlamenter sisteme sahip çıkmıştır. Bizler de halkımızın hür iradesine ve demokrasiye karşı yapılan her türlü girişimin karşısında duracağız. Türk milletinin ve seçilmiş hükümetimizin yanındayız."

"Gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür"

Ege İş Kadınları Derneği Başkanı Betül Elmasoğlu da Türkiye'nin geçmiş dönemlerde darbelerden çok yara aldığını belirtti.

Darbe girişimini tasvip etmediklerini kaydeden Elmasoğlu, "Darbeyle seçilmiş hükümetlerin ortadan kaldırılması dönemleri sona erdi. Son darbe girişimi de ülkemiz için yaralayıcı olmuştur. Ne yazık ki onlarca insanımız ölmüştür. Onlara da rahmet diliyorum. Gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin demokrasiden başka seçeneği olamaz"

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, Türkiye'nin demokrasiden başka seçeneğinin olamayacağına dikkati çekti.

Bu tür darbe girişimlerinin ülkeye zarar verdiğini ifade eden Özden, "Herkesin her zaman, hukuk kuralları çerçevesinde, demokratik yönetim biçimine sahip çıkması gerekiyor." görüşünü paylaştı.

Ege Serbest Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bilgen Salih Narlı, demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik hiçbir girişimin kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ise demokrasiye, seçilmiş hükümete ve millete yönelik darbe girişimini en sert şekilde kınadıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti İzmir Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title