Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Edirne Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, meydanlara kurulan ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın darbe girişimi sırasında yaptığı konuşmaları ve olay gecesi yaşanan görüntüleri izledi.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, meydanları haftalardır yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti.

15 Temmuz tarihinin Türk milleti için bir milat olduğunu anlatan Akmeşe, "Çünkü o gece yıllardır bu aziz milletten topladıkları parayla kendilerine şahlık kuranlar, bu paralarla dershane, kurs, okul açarak kendilerine köle yetiştirenler ve Pensilvanya'da kendilerine sahte cennet kuranlar, bu aziz millete kurşun sıkmışlardır. Cumhurbaşkanına, Başbakana, MİT'e ve bu millete tuzak kurdular. Rabbim onların tuzaklarını başlarına geçirdi." dedi.

Aydınlık ve özgür bir Türkiye için ömürlerinin geri kalanını meydanlarda geçirmeye hazır olduklarını vurgulayan Akmeşe, sonuna kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte olacaklarını söyledi.

Akmeşe, konuşmasının ardından etkinliğe katılan mahalle muhtarlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan Keşan ilçesinde demokrasi nöbetine destek veren çiftçiler de traktörleriyle konvoy yaptı. Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla şehir turu yapan çiftçiler, darbe girişimini protesto etti.

Yol kenarındaki vatandaşlar da alkışlayarak çiftçilere destek verdi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Zaman zaman tekbir getiren vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "paralel hainler hesap verecek", "millete kalkan eller kırılsın" sloganları attı.

Darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, tekbirlerle "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

-KIRKLARELİ

Kırklareli'nde ise Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme bu millet seninle", "İşte ordu işte komutan" şeklinde sloganlar attı.

Demokrasi nöbetine Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz de katılarak, destek verdi.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin ardından vatandaşların demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

Vatandaşların meydanları hiç boş bırakmadıklarını dile getiren Çiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci emrine kadar meydanlarda olacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kırklareli Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title