Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Giresun, Bayburt, Rize, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Trabzon, Giresun, Bayburt, Rize, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Atatürk Alanı'nda kurulan platform önünde bir araya geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara, araç sürücüleri de korna çalarak destek verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konserinin ardından FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

İlahi gruplarının sahne almasının ardından darbe girişimini anlatan çeşitli sinevizyon gösterileri sunuldu.

Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, daha sonra Mustafa Yıldızdoğan'ın seslendirdiği şarkıları dinledi.

-Ordu

FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, protestolarını sürdürdü.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Ekranda darbe girişimine ilişkin görüntüler verildi. Karadeniz Sahil Yolu üzerinden geçen araçlar da korna çalarak alandaki vatandaşlara destek verdi.

Vatandaşlardan Şevket Elmacıoğlu, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Tüm liderler buluşarak tek yumruk olması lazım. Ben Trabzon'un Of ilçesinden geliyorum. Bugün buradayım, yarın farklı bir ilde olacağım. Milletimizin birliği ve beraberliği şu anda güzel. Cumhurbaşkanımız liderlerle bir araya geldi. Bence siyasi problem çözüldü. Cumhurbaşkanının daveti üzerine liderlerin mitinge katılması çok güzel olur." dedi.

Emekli Hami Azaklı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetini çok olumlu bulduğuna işaret ederek, "Taksimdeki mitinge AK Partililer katıldı. Aynı şekilde hafta sonu olacak mitingi birlik ve beraberlik için destekliyorum. Bu darbe hepimize. Milletimizin, fakir, fukaranın duası ve halkımızın tankların önüne yatması bizi bu badirelerden kurtardı. Birlik, beraberlik için pazar günü Yenikapı'da yapılacak olan mitinge MHP, CHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi hepsi gelsin. Birlik ve beraberlik adına herkes için çok önemli. Allah Tayyip Erdoğan'a güç ve kuvvet versin." diye konuştu.

-Rize

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye gündemini, meydanda kurulan dev ekranda takip etti. Şehitler için Kur'an-i Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standında bulunan deftere ise vatandaşlar darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini aktarmaya devam etti. Vatandaşlar meydanda dalgalanan dev Türk bayrağının etrafında tekbir getirerek "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nusret Bayraktar, darbe girişiminin halkın iman gücü ile bastırıldığını belirtti.

Milletin seçilmiş liderine sahip çıktığını ifade eden Bayraktar, bu kalkışmanın halkı birleştirdiğini ve gücünü dünyaya gösterdiğini söyledi.

-Gümüşhane

Atatürk Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Vali Yardımcısı İsmail Özkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Müftülüğü personelince Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Duaların ardından köy ve mahalle muhtarları 'Gümüşhane Muhtarları Demokrasiye Sahip Çıkıyor, Darbeye Karşı Çıkıyor" pankartıyla kürsüye çıkarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği 2023 hedefinde kendilerine büyük görev düştüğünü anlatan Vali Memiş, "Muhtarlarımızla beraber kendilerine hizmet vermeye devam edeceğiz. Gümüşhane valisi olarak hedeflerim var. Kendime koyduğum en büyük hedef Gümüşhane'de 320 köyümüzde 2 yıl içesinde asfaltlanmamış köy yolu bırakmayacağız" diye konuştu.

-Giresun

Giresun'da Atatürk Meydanında bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Burada basın bildirisini okuyan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,15 Temmuz gecesinin millet ve milli kurumların, demokrasiye kast eden alçakça bir saldırıyı önlediğini belirterek, aziz milletin ikinci kurtuluş savaşını da böyle verdiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, halkın kahraman iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden döndüğünü vurgulayan Çakırmelikoğlu, "Kazanan demokrasi olmuştur. 15 Temmuz darbe girişiminden itibaren ülkemiz için yapacağımız en iyi şey barış ve kardeşliğimizi daha da perçinlemektir." dedi.

Öte yandan, vatandaşlar darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini meydanda sürdürmeye devam etti.

Demokrasi nöbetindeki vatandaşlardan Mustafa Taranoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, liderleri Yenikapı'daki mitinge davet etmesini çok olumlu bulduğunu belirterek, "Artık siyasette ve her alanda yenilikler olacağını düşünüyorum. Çok güzel bir şey. İnşallah liderler de buna iştirak ederler hep beraber bu badireyi atlatmış oluruz. Biz meydanlarda bekliyoruz meydanları terk etmedik. İnşallah bu Yenikapı'daki mitingle beraber halkımız bütünleşir, hep birlikte daha güzel günlere inşallah devam ederiz." diye konuştu.

-Bayburt

Yatsı namazının ardından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk Bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

FETÖ'nün, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane Bayburt Giresun Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title