Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

KIRIKKALE / YOZGAT / Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

KIRIKKALE / YOZGAT / Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nı doldurarak ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Dik dur eğilme, Kırıkkale seninle" şeklinde slogan atan vatandaşlar, FETÖ elebaşının idamını istedi.

İl Müftülüğünce görevlendirilen din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Müjdat Yurtseven, AA muhabirine, parti ve etnik köken gözetmeksizin tüm vatandaşların meydanları doldurduğunu belirterek, "Tüm vatandaşlarımız vatanına, milletine ve demokrasisine sahip çıktı. Pazar günü Yenikapı'da yapılacak taçlandırma mitinginde de aynı şekilde hep birlikte olacağız." diye konuştu.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Tuncay Altan ise 15 Temmuz'un ardından bu ülkede "Türk, Kürt, Laz ve Çerkez" diye ayrım yapılamayacağının bir kez daha anlaşıldığını ifade etti.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Altan, "Bu devletin bizim olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Allah nasip ederse tüm vatandaşlar pazar günü mitinge katılarak bu durumu taçlandıracak." dedi.

Askere kına yakıldı

Öte yandan Bilecik Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapacak Osman Ercan'ın annesi Zeliha Ercan oğlunun ellerine kına yaktı.

Arkadaşlarının omuzlarında vatandaşları selamlayan Ercan'ın yakınları "En büyük asker bizim asker" diye tempo tuttu.

Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. Yozgat İl Özel İdaresi tarafından aşure ikramında bulunuldu.

Demokrasi nöbetine katılan Bahri Eröz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta siyasi parti başkanlarını mitinge davet etmesini önemli bulduğunu ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu daveti bizim için vatanımız için ve demokrasi için vermiştir. Ona ben kurban olayım" dedi.

Vatandaşlardan Yakup Öcal da birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini belirterek, "Şu andaki siyasi tablo ve Cumhurbaşkanının bu davranışı çok güzel. Umarız her şey böyle gider." değerlendirmesinde bulundu.

Demokrat Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Gökhan Şahin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbeye karşı dik duruşunu olumlu bulduğunu söyledi.

Siyasi parti temsilcileri olarak bu davetten dolayı memnunluk duyduğunu dile getiren Şahin, "O dik durduğu sürece biz de onu destekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu daveti birliğimiz ve dirliğimiz için çok önemli. Birlik olmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kırşehir

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" için toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini protesto etti.

Kırşehir İmam Hatip Mezunları Derneği üyesi din görevlisinin Kur'an-ı Kerim okumasının ardından şehitler için dua edildi.

Daha sonra kürsüye gelen meddah Ufuk Cengiz, Sütçü İmam ve Hasan Tahsin'in mücadele ruhunu meydanda bulunanlara anlattı.

Cengiz'in programı sonrasında yaptığı duaya vatandaşlar "amin" diyerek eşlik etti.

Meydandaki vatandaşlara kentteki resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarınca yemek, çay ve su ikramında bulunuldu. Kırşehir Belediyesi mehter takımının seslendirdiği kahramanlık marşlarına vatandaşlar eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kırıkkale Kırşehir Yozgat Politika Güncel Haberler

title