Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

FETÖ darbe girişimi, Trabzon, Giresun, Bayburt, Rize, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.

FETÖ darbe girişimi, Trabzon, Giresun, Bayburt, Rize, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Atatürk Alanı'ndaki AK Parti İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara, araç sürücüleri de Türk bayraklarıyla donattıkları otomobilleriyle korna çalarak destek verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının konserinin ardından FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan gruptakilerin alandaki bekleyişi devam ediyor.

Gümüşhane

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Doğankent Belediye Başkanı Haşim Birol Tekin, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP 25. dönem Milletvekili Mustafa Canlı ve çok sayıda vatandaş, Atatürk Caddesi'nde toplandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Müftülüğü personeli, Kuran-ı Kerim tilaveti okudu.

Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, daha sonra Mustafa Yıldızdoğan'ın seslendirdiği şarkıları dinledi.

Yıldızdoğan'ın ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Çimen, demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Çimen, cuma günü Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı konuk edeceklerini belirterek, "Cuma günü 'Vatan Sağ Olsun' etkinliğimiz var. İnşallah sizleri pazara kadar burada ağırlayacağız. Başkomutanı'mız 'Evlere gidin' diyene kadar buradayız. Darbe girişimi herkesi birlik ve beraberlik içerisinde bir araya getirdi. İri olacağız, diri olacağız, bir olacağız, hep beraber Gümüşhane olacağız, Türkiye olacağız." dedi.

Valisi Memiş ise Mustafa Yıldızdoğan'ı Gümüşhane'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Memiş, Çimen ve protokol üyeleri, Mustafa Yıldızdoğan'a hediye takdim etti.

Giresun

Giresun'da Atatürk Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü. Kentteki çeşitli sivil toplum örgütleri de meydanda kurdukları çadırlarda demokrasi nöbetine destek veriyor.

AK Parti Giresun İl Başkanlığınca meydanda oluşturulan sergide, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direnen vatandaşların fotoğrafları da sergileniyor.

Giresun Ülkü Ocakları İl Başkanlığı üyeleri de meydanda Türk bayrağı açarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Bayburt

Bayburt'ta, yatsı namazının ardından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Kadın ve çocukların da katıldığı demokrasi nöbetinde vatandaşlar, "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Erdoğan Bahçeli el ele" ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini yineledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.

Rize

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce Rizeli de 15 Temmuz Cuma akşamından bu yana terk etmediği 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla yatsı namazının ardından meydanda bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye gündemini meydanda kurulan dev ekrandan takip ediyor.

Ayrıca ilk günden bu yana ÇAYKUR'a ait tırdan, vatandaşlara çay ikram ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atılırken, bazı vatandaşların meydana çocuklarıyla geldiği gözlendi.

Artvin

Valilik Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

"Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganı atan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini yineledi.

Demokrasi nöbetinde Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından dua edildi.

Müftülük din görevlileri ile Artvin Belediyesi Tasavvuf Musiki korosunun ilahi dinletisinin ardından vatandaşlar nöbetine devam etti.

Bu arada esnaf tarafından vatandaşlara çay ikramlarında bulunuldu.

Demokrasi nöbetine Artvin Valisi Muhterem İnce, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gümüşhane Giresun Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title