Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Zonguldak'ta FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Zonguldak'ta FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti.

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile FETÖ aleyhine sloganlar atarak, Hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.

Türkiye Muharip ve Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi yönetim ve üyeleri de demokrasi nöbeti tuttu.

Alana vatandaşların alkışları arasında ellerinde Türk bayraklarıyla giren gaziler, darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

Türkiye Muharip ve Gaziler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Çakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi nöbetine destek olmak için torunlarıyla meydana geldiklerini söyledi.

Gaziler olarak her zaman devletin yanında olduklarını ifade eden Çakal, şöyle konuştu:

"Cenab-ı Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz her zaman dimdik durmaya devam edecek. Ezanlarımız susmayacak, bayrağımız göklerden inmeyecek, kimsenin gücü indirmeye yetmeyecek. Bu yürek ve bu asil kan olduğu sürece bizi kimse yıldıramayacak. Birlik, beraberlik içerisinde omuz omuza olduğumuz sürece ülkemiz, milletimiz ilelebet yaşayacak. Allah'ım da bizi bu günler için doğurdu. Yine bu ve buna benzer bir şey olsa biz gaziler olarak gözümüzü kırpmadan koşa koşa en önde gideriz."

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, milli irade ve demokrasiye sahip çıkmak için 15 Temmuz gecesinden bu yana herkesin meydanlarda olduğunu kaydetti.

"Herkes birlik ve beraberlik içinde burada gücünü bütün dünyaya gösterdi" diyen Tosun, "Türkün gücünü herkes görmüş oldu. Bu birliktelik olduğu müddetçe kimse bizim birik ve beraberliğimizi bozamayacak. Bundan sonra ne darbe girişimi, ne de darbe bizim topraklarımızda olmayacaktır. Çünkü halkımız 15 Temmuz gecesi bu işe son notayı koymuştur. Milletimiz, tankın önüne yatmış, mermilere el kaldırmış, bacımız, annelerimiz herkes o gece elinden gayreti göstermiştir." diye konuştu.

"Hainler, başarılı olamadılar"

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da 15 Temmuz'dan bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür ederek, "Türkiye büyük bir badire atlattı. Bu darbe girişiminin AK Parti'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a değil ülkeye yapıldı. Bu darbe girişimi milletin bütünlüğüne yapıldı. Hakimiyet milletindir. Bu toprakları ancak Türk milleti işgal edebilir. Milletimizin dayanışması da düşmanlara mesaj oldu. Allah, birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Hainler, başarılı olamadılar." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title