Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Trabzon'da meydanı dolduran vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkileri sürüyor.

Trabzon'da meydanı dolduran vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkileri sürüyor.

Ak Parti Trabzon Milletvekili ve MKYK üyesi Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, İl Müftüsü Keramettin Demir, bazı imamlar, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının mensupları ile çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda bir araya geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetlerini sürdüren vatandaşlara, araç sürücüleri de Türk bayraklarıyla donattıkları otomobilleriyle korna çalarak destek verdi.

Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen demokrasi nöbeti, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Yasin-i Şerif okunması ve dua edilmesiyle başladı.

Meydandaki buluşmaya, tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu ile Sanatçı Sinan Yılmaz, Yusuf Güney, Celaleddin Ada ve Muhammet Ali Yılmaz da katıldı.

Bahadıroğlu, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Bu millet, liderini bulduğu zaman Anadolu'yu 1071 yılında vatan yaptı. Bu millet liderini bulduğu zaman Balkanları fethetti, bu millet liderini bulduğu zaman Fatih Sultan Mehmet'in peşinde 1453'te İstanbul'u fethetti. Liderini bulduğu zaman bu millet, Sultan Abdulhamit ve 2. Abdulhamit, İsrail kuruluşunu 33 sene geciktirdi. Liderini bulduğu zaman ' Çanakkale geçilmez' ruhunu tarihin alnına vurdu. Bu millet liderini buldu, darbeyi durdurdu."

Milletin 'idam isteriz' diye bağırdığına işaret eden Bahadıroğlu, "Milletin 'idam isteriz' diye bağırmasının sebebi, milletin cenneti ile oynayan terör hareketinin liderini darağacında görme isteğidir. Pensilvanya'yı ipe çekme isteğidir. Milletin bu anlayışına saygı duyulmalı." diye konuştu.

Bahadıroğlu, 15 gün önce yaşanan darbe girişimi gününe de değinerek, şunları kaydetti:

"Ne zaman biz büyümeye başlamışsak Batı, Papa'nın önderliğinde haçlı seferi düzenlemiş. Anadolu tarihini birazcık bilenler haçlı seferini de bilecek. Bütün Hristiyanları ayaklandırmış, ipten kazıktan kurtulmuş ne kadar insan varsa bizim üzerimize göndermiş. Her gelişlerinde Kosova'da, Varta'da, Çanakkale'de, Sakarya'da bir Osmanlı tokadı yemişler, geldiklerinden beter dönmek zorunda kalmışlar.

'Niyetleri neydi' diye baktığınız zaman, tarihte bizi bu topraklardan çıkarmak. Niye? İslam dünyası ancak o şekilde sömürülebilir. Bu millet İslam dünyasına öncü ve önder bir millettir. Peygamberi·mi·zin övgüsüne mazhar olmuş bi·r mi·lletti·r. Biz peygamberimizden torpilli bir milletiz ve İslam dünyasına önderlik edecek tek milletiz. Geçmişte de önderdik gelecekte de önder olacağız."

Bahadıroğlu, Türkiye üzerinde çeşitli emellerin olduğuna işaret ederek, "Herkesin bir oyunu, tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı var. Allah'ın tuzağı şaşmazdır. Son tuzaklarını kurdular. Son tuzaklarında tepemizde jetler, helikopterler uçurdular. Hani hep söylerdik ya 'Çanakkale savaşları teknolojiye karşı imanın zaferidir.' 15 Temmuz da tanka karşı halkın imanının zaferidir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ay yıldızlı tişörtü ile sahneye çıkan sanatçı Sinan Yılmaz, vatandaşlarla Türkiye için bestelenen sevilen eserleri seslendirdi.

Program, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibinin konseri ile devam etti.

Daha sonra Celaleddin Ada ile Muhammet Ali Yılmaz da sevilen eserlerini seslendirdi.

Program kapsamında sahne alan sanatçı Yusuf Güney de şehitler anısına, bestelediği ilahiyi seslendirdi.

Her akşam AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan halkın, "İdam geri gelsin" imza kampanyası da devam ediyor.

Ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan vatandaşların alandaki bekleyişi sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale AK Parti Trabzon Politika Güncel Haberler

title