Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Manisa Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Levent Bolut, "Hain darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve devletimizin yanındayız." dedi.

Manisa Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Levent Bolut, "Hain darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve devletimizin yanındayız." dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Hacı Bektaş-ı Veli Derneğini ziyaret etti. Çelik, Dernek Başkanı Levent Bolut ve Bektaşi babası Sebahattin Kurtoğlu ile görüştü.

Manisa'da yaşayan Bektaşiler olarak yaşanan darbe girişimini lanetlediklerini ifade eden Başkan Bolut, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi kahraman ordumuzun içerisine sızmış olan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) organizesinde bir grup hain tarafından yüce Türk milletine ve özgür iradesi ile görevinin başında bulunan Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve 92 yıldır dimdik ayakta duran cumhuriyetimize karşı alçakça bir darbe girişiminde bulunulmuştur. 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen bu alçakça girişimi lanetliyoruz."

Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu, bu devletin içinde yaşayan herkesin demokrasinin yanında yer alması gerektiğini vurgulayan Bolut, "Millet demokrasi ile tercihlerini sandığa yansıtarak kendi kendini yönetir, milletin seçtiğinin dışında yuvalanmış paralel devlet yapılanmalarını asla tanımıyoruz. Olağanüstü hal ile devlet içindeki hainlerin temizlenmesini destekliyoruz. Bu ülkede yaşayan Bektaşiler olarak, milletimizle birlikte huzur içinde yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda yaşanan acı tecrübeleri çoktan unuttuk. Türkiye Cumhuriyeti, Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si, Laz'ı, Çerkez'i ile bir bütündür. Bizleri hiçbir güç asla bölemez." dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik ise "Bugün ziyaret ettiğimiz Hacı Bektaş-ı Veli Derneği başkanımız ve değerli Bektaşi babamız, bu alçak ve hain darbe girişimine karşı, demokrasiden yana olduklarını ifade ediyorlar. Bu birliktelik olduğu müddetçe, değil FETÖ'nün uşakları, toplar, tanklar, dünyanın süper güçleri gelse de bu milletin bileğini bükemeyecektir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Faruk Çelik Hacı Bektaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title