Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, kamu kurumlarındaki açığa almalarla ilgili, "Bir yandan devlet kurumları terör örgütleri ve yandaşlarından arındırılırken, diğer yandan mağduriyetler yaşanması engellenmelidir.

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, kamu kurumlarındaki açığa almalarla ilgili, "Bir yandan devlet kurumları terör örgütleri ve yandaşlarından arındırılırken, diğer yandan mağduriyetler yaşanması engellenmelidir." dedi.

Eryıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişimini lanetlediğini belirtti.

Türk Eğitim-Sen olarak kesintisiz demokrasiden yana olduklarını ve operasyonlar kapsamında devlet kurumlarının bu yapılardan temizlenmesini istediklerini aktaran Eryıldız, "Bir yandan devlet kurumları terör örgütleri ve yandaşlarından arındırılırken, diğer yandan mağduriyetler yaşanması engellenmelidir.

Açığa alınan eğitimcilerin soruşturmaları sırasında hukuk kurullarının işletileceğini, gerçek suçlular belirlenirken belge ve bilgiye dayanmayan işlemler yapılmayacağını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın bu süreçte yaptığı öğretmen alımı ile ilgili açıklamanın olumlu bir gelişme olduğunu belirten Eryıldız, şunları kaydetti:

"Yirmi binin üzerinde öğretmen alımı oluşabilecek açıkla birlikte daha önce devam eden öğretmen açığının kapatılması anlamında önemlidir. Devlet kurumları ve özellikle eğitim kurumları hiçbir yapıya, sözde sivil toplum kuruluşuna, derneğe, vakfa, cemaate peşkeş çekilecek kurumlar değildir.

Devlet din eğitimi de dahil kendi kontrolünde olmayan hiçbir eğitim yapılanmasına müsaade etmemelidir.

Eğitim sistemimiz tekrar gözden geçirilmeli, siyasi iktidarlara göre şekillenen değil, gerçek anlamda Türk Milli Eğitim Sistemi oluşturulmalıdır.

Türk milletinin varlığı, geleceği ve milletimizin vazgeçilmezleri eğitim sistemimizin de vazgeçilmezleri olmalıdır. Türk milletinin varlığı ve birliği vazgeçilmezimiz olmalı, eğitim sistemimiz bu bilinçle düzenlenmelidir."

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title