Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

Aralarında sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi, Hükümet Meydanı'nda toplandı. Türk Bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmaları da alandaki ekrana yansıtıldı. Demokrasi nöbeti tutan bazı aileler çocuklarını geldikleri meydanda uyuttu.

Çocuğunu meydanda kurulan platformun üzerinde uyutan Sabiha Kayıkçı, 11 gündür çocuklarıyla demokrasi nöbetine geldiğini söyledi. Vatan ve devlet için gelmeye devam edeceğini belirten Kayıkçı, "Bayrak ve millet için her şeyi feda ederim. Bugün burada canımı vermeye hazırım. Ben darbe altında yaşamak yerine çocuklarımla birlikte burada yaşamaya razıyım. Çocuğumla, canımla Cumhurbaşkanımızın yanındayız." diye konuştu.

Havva Nuraysoy da 15 Temmuz'da darbe girişimini öğrendikten sonra meydanlara çıktıklarını ve o günden bu yana meydanlarda olduklarını söyledi. "Değil 11 gün 111 gün de olsa vatanımızı ve Cumhurbaşkanımızı korumaya devam edeceğiz" diyen Nuraysoy, "Bizim için önemli olan vatanımız. Eğer vatansız kalırsak çocuklarımızı uyutacağımız bir mekanımız bile olmaz." dedi.

İki çocuğuyla demokrasi nöbetine katılan Mevlüt Altınkılıç da gerekirse bütün ömrünü meydanda geçirebileceğini dile getirdi. Devletin bekası için kendisini ve çocuklarını feda etmeye hazır olduğunu söyleyen Altınkılıç, "Önemli olan ülkemizin bölünmemiş olması, darbe girişiminin başarısız olması. Uykusuz kalırız ama vatansız kalmayız." ifadesini kullandı.

Somalili Hassan da nöbette

Yaklaşık 7 yıl önce Somali'den Türkiye'ye gelen Shaman Hassan da Türkiye'yi artık kendi ülkeleri gibi gördüklerini ve Türkiye'de barış ortamında yaşadıklarını dile getirdi. Anne ve babasının Somali'de yaşanan çatışmada hayatını kaybettiğini belirten Hassan, çocuklarının böyle bir ortamda yaşamasını istemediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title