Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "FETÖ'nün asker kılıklı teröristleri, vatanımızın, milletimizin ve milli iradenin üzerinde karabasan gibi bir oyun ve tezgah hazırladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "FETÖ'nün asker kılıklı teröristleri, vatanımızın, milletimizin ve milli iradenin üzerinde karabasan gibi bir oyun ve tezgah hazırladı. Bunları hissettiniz ve onların oyunlarını bozdunuz." dedi.

FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki konutunun önünde "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Coşkulu bir şekilde bekleyişlerini sürdüren vatandaşlara seslenen Topbaş, "demokrasi nöbeti"nin hayırlı olmasını diledi.

Halkın, şanlı Türk tarihine 15 Temmuz'da destan yazdığını, yeni ufuklar açtığını ve Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenlere fırsat vermediğini vurgulayan Topbaş, şunları kaydetti:

"Alparslan'dan günümüze kadar bu topraklara şehit vermiş bir millet olarak gerektiği zaman 'tek yürek oluruz' dediniz. Siyasi düşünceleri bir tarafa bırakarak 'vatan, millet ve devletin bekası söz konusu olduğu zaman önünde hiçbir engel duramaz' dediniz. Bir araya geldiniz, yüreklerinizle imanınızla göğüslerinizle tankların önüne çıktınız, mermilerin önüne çıktınız, şehit oldunuz, gazi oldunuz. Hepinizi tebrik ediyor ve kutluyorum.

Her başarının temelinde mutlaka bir eziyet, sıkıntı vardır. Başarıya erişmek için birtakım fedakarlıklar gerekiyor. Çanakkale'de destan yazan ecdadımıza layık olduğunuzu 15 Temmuz'da gösterdiniz. FETÖ'nün asker kılıklı teröristleri, vatanımızın, milletimizin ve milli iradenin üzerinde karabasan gibi bir oyun ve tezgah hazırladı. Bunları hissettiniz ve onların oyunlarını bozdunuz. 79 milyon büyük insan topluluğu olarak, bu yurdun bireyleri ve evlatları olarak geleceğe birlikte yürüyebileceğimizi gösterdiniz ve acı ve sıkıntıları geride bırakarak Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurun Reisi'nin liderliğinde yeni bir Türkiye inşa etmeye hazır olduğunuzu gösterdiniz."

Bu milletin nice bedeller ödediğini, şehitler verdiğini anlatan Topbaş, geleceğin daha aydınlık olacağını söyledi.

Kadir Topbaş, "Sizler, yürekli insanlarımız, imanınızla meydanlara gelmemiş ve bu duruşu sergilememiş olsaydınız, şehit ve gazilerimiz olmasaydı bugün Türkiye üzerinde farklı bir atmosfer, farklı bir hava ve sıkıntılar olacaktı. Sizler imanınızla, yürüğinizle, vatan sevginizle ve devletin bekası söz konusu olduğunda birlikte olma cesaretinizle düşmanımızın karşısına bir güç olarak çıktınız ve çok şükür o karanlık gece sizin gayretinizle nurlu bir safhaya döndü, başarıya dönüştü ve hezimete uğrayıp kaçacak delik aradılar." diye konuştu.

"Birlik ve beraberlik sürdürülmeli"

Bu toprakların Yunus Emre'nin aşkı, Şeyh Edebali'nin tevazusu, Hz. Mevlana'nın hoşgörüsüyle yoğrulduğunu anlatan Topbaş, birtakım hileler ve oyunların her daim olduğunu ancak birlik ve beraberliğin sürdürülmesinin önem taşıdığını aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, düşmanın fırsat bulamayacağı hoşgörü ortamının oluşturulmasının önemine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kaçacak delik arasınlar ve bir daha buna teşebbüs edemesinler. Bu topraklarda maalesef milletimizin samimiyetiyle beslenenler, hoşgörüsüne sığınarak yetişenler, milletin dişinden tırnağından arttırarak yetiştirmiş olduğu bunlar, bu anaşistler, yine milletimizin ellerine tutuşturduğu silahlarla milletimize yöneldiler ve milletimizi maalesef tankları, topları, uçaklarıyla yok etmeye girdiler ama milletimiz elinde sopası dahi olmadan al bayrakla karşılarında durdu, 'Gerekirse şehit oluruz' dedi, 'Gazi oluruz' dedi ve bunların bütün heveslerini kursağında bıraktı. Düşmanın yapmadığı eziyeti yaptılar. Şanlı tarihimizde asla kendi milletimize silah doğrultmamışız. Kaldı ki düşmanımız dahi olsa elinde silah yoksa ona kurşun sıkmamışız ve onu almışız ama maalesef akla ziyan diyeceğimiz, şeytanın aklına dahi gelmeyecek birtakım uygulamalar yaptılar, milletimize acı ve cefa bıraktılar."

"Hainler mezarlığı"

Darbecilerin nereye gömüleceğine ilişkin de konuşmalar yaptıklarını belirten Topbaş, şunları kaydetti:

"Bazıları 'Başkanım kimsesizler mezarlığına gömeriz.' dediler. 'Olmaz.' dedim. 'Çünkü kimsesizler mezarlığında kimsesiz olduğu halde Allah dostu olabilir, Allah'ın sevdiği insan olabilir. Kimsesiz olmuştur, garip gurebadır. Biz bunları bir hainler mezarlığı yaparak oraya koyacağız. Bu hainler mezarlığına insanlarımız lanet okumaya gidecekler. O mezarlığa gömeceğiz ve lanet okumaya gidecekler.' dedim. Kara taşlarla öreceğiz duvarlarını. Çünkü milletimize acı ve ızdırap yaşatmak üzere devletimizin, milletimizin ve milli iradenin önüne geçmek istediler. Halka rağmen kendi emellerini itidal etmek istediler. Demokrasiler halkın en büyük güç olduğunu unuttular ve halka rağmen hiçbir şeyin başarıya erişemeyeceğini bilemediler ama siz onlara öyle bir ders verdiniz ki, tüm dünya ülkeleri sizin bu duruşunuzu hayranlıkla ve hayretle takip ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kadir Topbaş İstanbul Türkiye Politika Haberler

title