Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı duran partimiz, darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı duran partimiz, darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha gözler önüne sermiştir." dedi.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Toker, başkanlık binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, darbe girişimi karşısında CHP'nin ilk andan itibaren karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Darbe girişiminin demokratik, parlamenter sistemin önemini ortaya koyduğunu belirten Toker, "Ülke sorunlarının demokrasi anlayışı içinde çözülmesi gerekir. İnancı, görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun demokrasi, herkesin ortak paydası olmalıdır. Her yerde, her platformda demokrasiyi savunmak, temel görevimiz olmalıdır. Her türlü darbeye ve her türlü dikta rejimine karşı demokrasi, savunulacak en temel kalemizdir." diye konuştu.

Darbeye karşı kararlı tavırlarını sürdüreceklerini dile getiren Toker, şunları kaydetti:

"Anayasanın temel niteliklerini değiştirecek her türlü girişime karşı durduk, karşı durmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı duran partimiz, darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Demokrasi sadece seçimde oy kullanmak değildir. Seçimden seçime oy kullanmak, demokrasinin yalnızca bir parçasıdır. Demokrasi, hukukun üstünlüğüdür, evrensel hukuk kurallarına uymaktır, herkesin hukuka uymasıdır. Demokrasi, fikirleri korkmadan, açıkça ifade edebilme özgürlüğüdür. En önemlisi de demokrasi, güçler ayrılığıdır. Demokrasi varsa bunların tamamı var demektir. Bu sayılanlar yoksa demokrasiden söz edilemez."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Toker Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title