Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kilis'te faaliyet gösteren Kilis Sivil Dayanışma Platformuna üye 25 sivil toplum kuruluşu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla ortak basın açıklaması yayımladı.

Kilis'te faaliyet gösteren Kilis Sivil Dayanışma Platformuna üye 25 sivil toplum kuruluşu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla ortak basın açıklaması yayımladı.

Memur-Sen, Kilis İnsani Yardım Derneği,Eğitim-Bir-Sen, Hicret Vakfı, Sağlık-Sen,İyi-Der, Diyanet-Sen, İlim Yayma Cemiyeti, Udef, Yardımeli Derneği, Toç-Bir-Sen, Deniz Feneri, Negis Derneği, Ki-Ek-Der, Talha Zübeyir Vakfı, Büro Memur-Sen, Altın Hilal Derneği, Kim-Der, Anadolu Gençlik Derneği, Öğ-Der, Kik-Der, Serhat- Der, Semerkand Vakfı, Beşir Derneği, Bem-Bir-Sen, Kültür Memur-Sen,Enerji Bir-Sen, Bayındır Memur-Sen, MÜSİAD, Diriliş-Der imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, Türkiye'nin TSK'nın içine sızmış terörist unsurların öncülüğünde planlanan alçakça bir cunta ve darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Milleti korumak ve vatanı savunmak için kendilerine emanet edilmiş olan tankların, uçakların, helikopterlerin, silahların gasp edildiği ve namlusunun millete çevrildiği belirtilen açıklamada, bu durumun ihanetin zirvesine yerleştiği aktarıldı.

FETÖ'nün terör konseptli cunta ve darbe kalkışmasının sivil idareye canı pahasına sahip çıkan millet tarafından bertaraf edildiği anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İhaneti, tezgahı ve kumpası meslek edinmiş olan terörist örgütün darbe ve cunta kalkışmasının püskürtülmesinde, aziz milletimizin ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve cesaret, devletimizin bütün kurumlarıyla harekete geçirdiği kararlılık ve dirayet, siyasi partilerin bütün süreç boyunca devam ettirdiği dayanışma, dik duruş ve basiret, şanlı tarihimizin mümtaz sayfaları arasındaki yerini almıştır. Milleti vesayet, devleti esaret altına almaya yönelik terörist cunta ve darbe kalkışmasını bertaraf etmek için İstiklal Savaşımızı zaferle taçlandıran ruhu kuşanarak bin yıl önce vatan kılınan bu topraklarda özgür, onurlu ve başı dik yaşayabilmemiz uğruna şehadet şerbeti içen ve anasından emdiği ak sütün hakkını veren kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, ihanet çetesine karşı eşi benzeri görülmemiş bir cesaretle mücadele eden milli irade gazilerimize ise acil şifalar diliyoruz. İşaretleri, sloganları ve kıyafetleriyle toplumun bütün kesimlerini, bütün renklerini barındıran bir kitlenin, tek yürek olarak bu kalleş ve kanlı saldırıyı bertaraf etmesi, her türlü takdirin üzerindedir, kahramancadır, gurur vericidir, göz yaşartıcıdır. Büyük Türkiye idealine dair inancımızı yenilemiştir."

Kazananın sadece Türkiye değil, Bosna, Kudüs ve Doğu Türkistan gibi ülkeler ile dünyanın mazlum ve yetim halkları olduğu ifade edilen açıklamada, bu toprakların asil evlatlarının gülümsemesine düşman olanların ise kaybettiğini ve daha çok kaybedecekleri kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Diyanet Sen Türkiye Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title