Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

ÇANAKKALE/BALIKESİR/ Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "Demokrasi nöbetleri" sürüyor.

ÇANAKKALE/BALIKESİR/ Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "Demokrasi nöbetleri" sürüyor.

Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanan halk, darbe girişimine tepki göstererek, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan attı.

Bu arada, vatandaşlara ay yıldızlı tişörtler dağıtıldı.

Vali Hamza Erkal, burada yaptığı konuşmada, Türk milletine "Korkma" demenin yeri olmadığını düşündüğünü, Allah'tan başka kimseden korkmayacaklarını belirtti.

Erkal, "Şimdiki kahramanlıkların Çanakkale Savaşı'nda yapılanlardan farkı yok. Bu vatana sahip çıkan bu milletin öz kendi evlatları hainlere karşı direndiler. Meclis'e, hükümete, Cumhurbaşkanımıza, Başkomutanımıza sahip çıktınız. Sizlere sonsuz teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vatanı sevmeyenin imanının da olmayacağını ifade eden Erkal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bu meydanları yine terk etmeyeceğiz. Çünkü daha temizlik harekatı devam ediyor. Bunu bilin. Çünkü bunun artçıları var. O gün pozisyon alıp, kendini gösterenler var. Ama duruma göre 'Bakayım, ne olacak?' diye düşünüp ona göre darbenin olamayacağını anlayıp geri çekilenler var. Onları biz tek tek tespit edip, gereğini yapacağız inşallah. Bu hainlikten sonra artık birbirimizi kucaklamalıyız, sahip çıkmalıyız. Çünkü bu mesele birlik, beraberlik meseledir. Ama bunlara senaryo falan diyenler de var. Aklının ucundan dahi bunları geçirenler varsa onlar da darbecidir. İçinden gizli gizli sevinenler varsa onlar da darbecidir."

Balıkesir

Balıkesir Valiliği önünde toplanan vatandaşlar ise saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Etkinliğe katılan Gökmen Karadağ, AA muhabirine meydanda yaptığı açıklamada, meydanlara sahip çıkmaya devam ettiklerini belirtti.

Darbeye "Hayır" dediklerini vurgulayan Karadağ, "Burası farklı bir şehir. Burası Kuvayımilliye şehri, Kurtuluş Savaşı'nda destanların yazıldığı, Çanakkale'de Koca Seyit gibi bir kahramanın olduğu memleketin evlatlarıyız. Biz de aynı kararlılık ve inançla durmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızdan ikinci bir emir gelene kadar bizler meydanda olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

- Yalova

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" tutmak için Cumhuriyet Meydanı'na toplanan vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde slogan attı.

Vatandaşlar, dev ekranda, televizyon kanallarından gündemi takip etti ve haber bültenlerini izledi.

Çiftlikköy ilçesinde de 23 Nisan Parkı'nda toplanan vatandaşlara Kaymakam Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ile siyasi partilerin ilçe başkanları eşlik etti.

Daha sonra otomobilleriyle konvoy oluşturan vatandaşlar, korna çalarak Yalova şehir merkezine hareket etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hamza Erkal Çanakkale Balıkesir Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title