Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Canik Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimininde şehit düşen emniyet güçleri ve vatandaşların isimleri, yapacağı demokrasi parkında yaşatacak.

Canik Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimininde şehit düşen emniyet güçleri ve vatandaşların isimleri, yapacağı demokrasi parkında yaşatacak.

Olağanüstü toplanan Canik Belediye Meclisindeki partiler, ortak bildiri yayımlayarak terörü lanetledi.

Meclis toplantısında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, FETÖ'ye karşı emniyet güçleri ile sivil vatandaşların 15 Temmuz gecesi 208 şehit vererek demokrasiyi yeniden kazandıklarını söyledi.

İlçede "Demokrasi Parkı" oluşturacaklarını ve 208 şehidin adını bu parkta yaşatacaklarını bildiren Genç, "Milletimizin geleceği olan çocuklarımıza bu parkta alçakların yaptıklarını anlatacağız. FETÖ'nün kalkışması esnasında bu aziz milletin, tankların üstüne çıkmaya çalışırken hayatlarını kaybetmesini o demokrasi parkında anlatacağız." dedi.

Bu korkunç girişimin Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacağına işaret eden Genç, şunları kaydetti:

"Darbeden öte asker kıyafetli teröristler tarafından gerçekleştirilen bu hain girişim, vatan sevdalısı askerlerimiz, emniyet teşkilatımız ile canını siper eden ve tek vücut olan halkımız sayesinde çok şükür amaçlarına ulaşamamıştır. Ülkemizin huzur, güven ve istikrarını bozmayı amaçlayanlar karşısında milletimiz tek yürek olmuştur. Halkımız Türkiye Cumhuriyeti'ne, demokrasisine, özgür iradesine, değerlerine canını siper ederek sahip çıkmıştır."

Türkiye'yi karanlık ve bilinmezlik dolu günlere götürmek isteyen FETÖ'ye karşı milletin ülkenin dört bir yanında tek vücut olarak 15 Temmuz'da demokrasiye ve ülkesine sahip çıktığını vurgulayan Genç, "Ülkemize sahip çıkma inancını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Aziz milletimizin darbe girişimine karşı sergilediği kararlılık, demokrasinin daha da gelişmesi adına son derece değerlidir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı da asla unutmayacağız. Bu hain terör eylemi karşısında dil, ırk, siyasi görüş, fikir ayırt etmeksizin aziz milletimizin ortak bir tavırla karşı durmaları da tarihe geçecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Genç Canik Güncel Haberler

title