Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Siirt ve Bingöl'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Siirt ve Bingöl'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Hüda-Par İl Başkanı Zülfikar Fırat ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, darbe girişimini protesto etmek için Güres Caddesi'nden valiliğe kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında bir grup vatandaş Fethullah Gülen'in fotoğraflarının üzerinde bulunduğu bir tabut taşıdı. Yürüyüşte Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada, darbeciler nerede" ve "Darbeye karşı omuz omuza" sloganı attı. Vatandaşlara caddeden geçen çok sayıda araç da korna çalarak destek verdi.

Valilik önünde toplanan kalabalığa seslenen Arvas, darbe başladığında Sakarya'da olduğunu ve burada darbeciler hüsrana uğratıldığı gibi Siirt'te de benzeri yapıldığını söyledi.

Siirt'te geldiğinde kardeş şehirleri Sakarya gibi daha emniyet güçleri gelmeden vatandaşların darbecilerin önüne çıktığını belirten Arvas, şöyle konuştu:

"Onlara mani oldunuz. Geldikleri gibi gitmelerine sizler vesile oldunuz. Allah diyor ki 'eğer sizler iman ettiyseniz mutlaka üstünsünüz.' İşte elhamdülillah, imanın temsili olan, tevhidin temsili olan, kardeşliğin temsili olan, mazlumların ümidi olan, bütün dünya mazlumlarının ümidini bağladığı Reisi Cumhurumuz, olanların hedefindeydi. Ama Allah onlara zaferi değil, gerçek manada iman ehli olduğu için onu ve yardımcılarını muzaffer kıldı. Darbecileri elhamdülillah kendi kazdıkları kuyuya düşürdü."

Yapılan konuşmaların ardından şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kalabalığın valilik önündeki nöbeti devam ediyor. Alanda çadır kuran Türk Kızılayı, vatandaşlara gıda ve su dağıtıyor.

"Biz milletiz, millete silah doğrultanı ezer geçeriz"

Bingöl'de FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) askeri darbe girişimini protesto eylemi sürüyor.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, FETÖ ve PYD aleyhine slogan attı.

İlde faaliyet gösteren 310 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Bingöl Darbeye Karşı Dayanışma İnisiyatifi, yayınladıkları ortak bildiriyle darbe girişimini kınadı.

Bildiriyi okuyan Yunus Kava, gücünü halktan alan ve mayasını İslam ile yoğurmuş olan camiaların, namlusunu halka doğrultan darbecilere karşı her türlü karşı duruşu sergilediğini, bu yolda şehitler ve yaralılar vererek kararlılığını ortaya koyduğunu söyledi.

Vatanı işgale, devleti ele geçirmeye, millete ayar çekmeye yeltenenlerin 15 Temmuz akşamı başlattığı darbeyi püskürten bir milletin mensubu olmanın onurunu, gururunu yaşadıklarını anlatan Kava, "Mısır'daki kanlı darbe senaryosunu Türkiye'ye uyarlamak isteyenlere Türkiye'den bir Suriye çıkarmak isteyenlere; 'biz milletiz, millete silah doğrultanı ezer geçeriz' duruşuyla hak ettikleri cevabı verdik." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından alana gelen Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti eski Milletvekili Kazım Ataoğlu ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, halkı selamladı.

Bu arada cep telefonlarıyla ışık dalgası oluşturan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Arvas AK Parti Bingöl Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title