Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, "Halk iradesine darbe yapmak isteyenlere millet meydanlara inerek gereken dersi verdi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, "Halk iradesine darbe yapmak isteyenlere millet meydanlara inerek gereken dersi verdi. Aziz milletimizin şanına ve geçmişine yakışır bir şekilde demokrasisine ve ülkesine en güzel şekilde sahip çıktı." dedi.

Tiryakioğlu, yazılı açıklamasında, milletin iradesiyle seçilen hükümete yapılan darbe girişimini asla kabul etmediklerini belirtti.

Halk iradesine darbe vurmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Tiryakioğlu, Türkiye'de darbe yönetimlerinin artık geride kaldığını kaydetti.

Türk Silahı Kuvvetleri emir komuta zinciri içerisinde yer almayan bir grubun gerçekleştirmek istediği darbe girişimini kınayan Tiryakioğlu, " Türkiye'yi kan gölüne çevirmek isteyen bu ihanet çetesi ve yandaşları peygamber ocağı olarak kabul ettiğimiz ordumuzu hiçbir şekilde temsil etmemektedir. Bunun yanı sıra emir komuta zinciri içerisinde yer alarak vatanı uğruna gözünü kırpmadan mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimiz ise yüce Türk milletinin öz evladıdır." ifadelerini kullandı.

Darbeci zihniyetin ve darbe yönetimlerinin artık tarihin karanlık sayfalarında kaldığını ve bu anlayışı yeniden hortlatmak isteyenlerin Türkiye'de bu emellerine artık hiç bir zaman ulaşamayacağının altını çizen Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemize ve hükümetimize karşı yapılmak istenen darbe girişimi başta milletimizin sağduyulu davranışı, güvenlik güçlerimizin cansiparane mücadelesi, siyasetçilerimizin ve idarecilerimizin dik duruşuyla bertaraf edildi. Halk iradesine darbe vurmak isteyenlere en büyük darbeyi milletin kendisi vurmuştur. Türk milleti dünya demokrasi tarihine geçecek önemli bir sınavı başarıyla verdi. Halk darbecilere, millet iradesinin ancak millet tarafından tecelli edeceğini gösterdi. Ülkemize bu acı ve karanlık geceyi yaşatanlara adalet önünde en ağır şekilde hesap sorulacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Yaşadığı ülkenin kendisine emanet ettiği uçaklarla ve tanklarla, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Emniyet Müdürlüğünü ve daha da acısı savunmasız vatandaşlarını vuran bu ihanet çetesi mutlaka bir gün ilahi adalet önünde de hesap verecektir."

Tiryakioğlu, 15 Temmuz'un ülkede "Demokrasi ve Milli Mücadele Günü" olarak anılması gerektiğini belirterek, "Ülkemiz darbecilere karşı önemli bir demokrasi mücadelesi verdi. Bu milli birlik ve beraberlik duygusunun yaşatılması, birlikte büyük Türkiye olgusunun hep canlı ve diri tutulması için bu tarihin hiçbir zaman unutulmaması gerekiyor. Darbe girişimi sırasında şehit olan tüm güvenlik güçlerine ve vatandaşlara da Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yüce Rabbim ülkemize ve milletimize bu acıları bir daha yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Ticaret Borsası Türkiye Politika Güncel Haberler

title