Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi Soruşturması

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün Jandarma'daki yapılanmasının "Marmara bölge imamı" olarak görev yaptığı belirlenen öğretmen ve yine örgütün "İstanbul Anadolu Yakası Jandarma imamı" bankacıyla bu şahısla irtibatlı ve darbe girişimine katılan üsteğmen dahil 3 şüpheli tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün Jandarma'daki yapılanmasının "Marmara bölge imamı" olarak görev yaptığı belirlenen öğretmen ve yine örgütün "İstanbul Anadolu Yakası Jandarma imamı" bankacıyla bu şahısla irtibatlı ve darbe girişimine katılan üsteğmen dahil 3 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Can Tuncay'ın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında, Çekmeköy Karakol Komutanlığında çalışan, darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kalkışmada görev alan ve daha sonra tutuklanan M. A. ve M. Ö., ifadelerinde FETÖ hiyerarşisi içerisinde hareket ettiklerini, "ağabey" konumundaki Baki ve Asım kod ismini kullanan şahıslardan talimat alarak darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittiklerini anlatması üzerine savcılık bu isimleri incelemeye aldı.

Söz konusu isimleri bulan savcılık, şüpheliler R. Ş. ve E. P.'yi gözaltına aldı. Bu kişilerin de ifade ve yer gösterme işlemleri sonucu örgütün "İstanbul Anadolu yakası Jandarma imamı" E.D.'ye ulaşıldı. Özel bir bankada halen çalıştığı tespit edilen şüpheli E.D., ifadesinde, yapılanmaya ilişkin bilgi verdi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren savcılık, örgütte Jandarma yapılanmasının "Marmara Bölge imamı" olarak görev yapan öğretmen N.K.'yı tespit ederek gözaltına aldı.

Savcılık ayrıca gözaltına alınan bankacı E.D'nin, Kartal Soğanlık Jandarma Tedarik Merkez Komutanlığında görevli Üsteğmen Yılmaz Candır ile irtibatını tespit etti. Söz konusu üsteğmenin de darbe girişimine karıştığını belirlenmesi üzerine Candır da gözaltına alındı.

Savcılık, öğretmen N.K, bankacı E.D ve üsteğmeni "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de üç şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Çekmeköy Marmara Gökçen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title