Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Sosyal medyada, "Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında bir grup asker tarafından kalkışma yapılacağı" iddiası üzerine kışla önünde toplanan vatandaşların bekleyişi sürerken, askeri kaynaklar söz konusu iddianın doğru olmadığını, zırhlı araçların aküleri ile ateşleme mekanizmalarını harekete geçiren sistemlerin de söküldüğünü bildirdi.

Sosyal medyada, "Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında bir grup asker tarafından kalkışma yapılacağı" iddiası üzerine kışla önünde toplanan vatandaşların bekleyişi sürerken, askeri kaynaklar söz konusu iddianın doğru olmadığını, zırhlı araçların aküleri ile ateşleme mekanizmalarını harekete geçiren sistemlerin de söküldüğünü bildirdi.

Sosyal paylaşım sitelerinde "bir grup askerin tekrar kalkışma gerçekleştireceği" iddiasının yayılması üzerine bir grup vatandaş, Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kamyonların da kışlanın tüm giriş kapılarını kapatacak şekilde park etmesinin ardından başlayan bekleyiş, yaklaşık 3 saattir sürüyor.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan kalabalık grubun bekleyişi devam ederken, askeri yetkililer AA muhabirine yaptıkları açıklamada, sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"Tankların hareket hazırlığında olduğu" iddialarını kesin bir dille yalanlayan yetkililer, tüm tankların akülerinin ve ateşleme mekanizmalarını harekete geçiren sistemlerin söküldüğünü bildirdi.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığından darbe sürecine destek veren isimlerin temizlendiğini vurgulayan askeri yetkililer, mevcut personelin devlet ve millet yanlısı olduğunu söyledi.

"Sizleri görmekten mutluyuz"

Öte yandan dışarıda bekleyen kalabalık grupla nizamiyede nöbet tutan askerler arasında zaman zaman diyaloglar da yaşandı.

Nizamiyeye gelen bir subay kalabalığa seslenerek, halktan çekincelerinin olmadığını, onları kışla önünde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"Buradan halkımıza bir sıkıntı gelmeyeceğine emin olabilirsiniz, bunun için kanımızın son damlasına kadar mücadele ederiz" diyen subay, darbeye destek verenlerin birlikten temizlendiğini vurguladı. Askerin sözleri kalabalık grup tarafından alkışlarla karşılandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi araçları ve kalabalık grubun kışla önündeki bekleyişi sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Etimesgut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title