Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi - 6 Okul ve 7 Derneğin Faaliyetine Son Verildi

- Sultan Murat Eğitim kurumuna bağlı okullar Görevlilerin okulda inceleme yapması Avukat Bünyamin Er'in konuşması FETÖ'nün darbe girişimi Sivas'ta, Sultan Murat Eğitim Kurumları bünyesindeki 6 okulla kentte faaliyet gösteren 7 dernek kapatıldı Okuldaki bir çelik kasanın açılmasını "orası paralelin okulu" diyerek reddeden çilingirin ikna edilmesinin ardından açılan kasadan 1 dolar, bir miktar para ve çeşitli evraklar çıktı Sivas'ta, FETÖ ile irtibatı olduğu tespit edilen 6 okulla 7 derneğin faaliyetine son verildi.

- Sultan Murat Eğitim kurumuna bağlı okullar

Görevlilerin okulda inceleme yapması

Avukat Bünyamin Er'in konuşması

FETÖ'nün darbe girişimi

Sivas'ta, Sultan Murat Eğitim Kurumları bünyesindeki 6 okulla kentte faaliyet gösteren 7 dernek kapatıldı

Okuldaki bir çelik kasanın açılmasını "orası paralelin okulu" diyerek reddeden çilingirin ikna edilmesinin ardından açılan kasadan 1 dolar, bir miktar para ve çeşitli evraklar çıktı

Sivas'ta, FETÖ ile irtibatı olduğu tespit edilen 6 okulla 7 derneğin faaliyetine son verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan kurumlarda el koyma işlemleri için ilgili kurumlar harekete geçti.

Alibaba Mahallesi Çayboyu Caddesi'deki Sultan Murat Eğitim Kurumlarına gelen milli eğitim, maliye, milli emlak ve emniyet müdürlüğü ekipleri, kapatılan kurumlarda el koyma işlemi gerçekleştirdi.

Ekipler, kapatılan Sultan Murat Fen Lisesi, Sultan Murat Anadolu Lisesi, Sultan Murat Kerem Kreş, Sultan Murat İlkokulu, Sultan Murat Ortaokulu ve Sultan Murat Sağlık Meslek Lisesi'ndeki demirbaşların envanterini çıkardı.

Sultan Murat Eğitim Kurumlarına kayyum olarak atanan avukat Bünyamin Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Mart 2016'da Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının talebi, Sivas Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla FETÖ-PDY soruşturması kapsamında Sultan Murat Eğitim Kurumlarına kayyum olarak atandığını anımsattı.

Bugün yayımlanan kararname ile okullara el konulduğunu belirten Er, "Kayyumluk görevimizi devam ettirirken 15 Temmuz itibarıyla alçakça ve şerefsizce gerçekleşen terörist saldırı sonucunda, 23 Temmuz 2016 tarihli 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Türkiye genelinde bu yapıya bağlı okul, dernek ve vakıflara devlet tarafından el konulmuştur. Şu an milli emlaktan, maliyeden, milli eğitim müdürlüğünden çalışanlar geldiler, bugün burayı teslim aldılar, sayım işlemleri gerçekleştiriliyor." dedi.

Çilingir kasayı açmak istemedi

Avukat Er, okuldaki kapalı bir kasanın açılması için çağırdıkları çilingirin gelmek istemediğini anlatarak, "Çilingir, burası paralelin okulu diye gelmek istemedi. Biz de kendisini ikna etmeye çalıştık, 'Burası artık paralelin okulu değil devletin okulu' diye ikna etmeye çalıştık." diye konuştu.

Bu arada açılan çelik kasadan, kasanın iç yüzeyine yapıştırılmış 1 doların yanı sıra bir miktar para ve çeşitli evraklar çıktı.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan bazı şüphelilerin üzerinden de çıkan "1 doların" örgütün elebaşı Fetullah Gülen tarafından sözde "bereket ve işlerinin yolunda gitmesi" amacıyla okunarak gönderildiği iddia ediliyor.

Öte yandan FETÖ ile irtibatı tespit edilen Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği, Sultan Murat Koleji Mezunlar ve Mensupları Derneği, Sivas Eğitimciler Derneği, Sivas Sultan Murat Amatör Spor Kulübü Derneği, Ufuk Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği, Zara Avcılık ve Atıcılık Kulübü Derneği ve Mazi Çalışanları Derneğinin de faaliyetleri sonlandırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Murat Çayboyu Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title