Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemek için gittiği Valilik önünde iki çocuğuyla yaralanan Hacer Bayram'ı evinde ziyaret etti.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemek için gittiği Valilik önünde iki çocuğuyla yaralanan Hacer Bayram'ı evinde ziyaret etti.

Ziyarette konuşan anne Bayram, darbe girişimini televizyondan öğrendiklerini, ilk başta inanamadıklarını belirterek, dışarı çıkıp ne olduğunu anlamaya çalıştıklarını anlattı.

Valiliğin darbeci askerler tarafından sarıldığını duyduklarını, sonrasında abdest alıp hep beraber Valiliğe gittiklerini belirten Bayram, "Valiliği tanklarla çevirmişler, askerler kapıda kimseyi içeri sokmuyor. Orada halk olarak direniş gösterdik ve askerlere yaptıklarının yanlış olduğunu anlatmaya çalıştık. Kol kola girmiştik, o sırada birden silah sesi duyduk. Kapıdaki asker ateş açtı. Çocuklarım da ben de ayaklarımızdan yaralandık. Sonra da çok şükür darbeci askerler etkisiz hale gerilerek Valilik geri alındı." diye konuştu.

Bayram, yaralandıktan sonra ambulansla Yenikent Devlet Hastanesinde tedavi altına alındıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sağ olsun herkes birbirine yardım edebilmek için koşturuyordu. Hastaneye girer girmez doktorlar bizimle yakından ilgilendi. Acil serviste hastane yöneticileri gelen yaralılara yardımcı olunması için canla başla çalışıyordu. Acil servisin ardından servise çıkarıldık. Doktorlarımızın, hemşirelerimizin, hastane yöneticilerinin gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür ederiz. Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Sağlam'ın ziyareti de bizleri ziyadesiyle memnun etti. Taburcu olduk, evimize geldik. Hala gelip bizlerin halini hatırını soruyorsunuz. Allah devletimize, Cumhurbaşkanımıza zeval vermesin. O gece hiç korkmadık. Cenab-ı Allah gönlümüzden korkuyu aldı. Bugün aynı durum yaşansa hiç tereddüt etmem, yine yapılması gerekeni yaparım."

Çocukları Aslı Nur (19) ve Mustafa Onur Ayan (20) da vatanı, milleti ve devletini seven herkes gibi korkmadan darbecilerin karşısına dikildiklerini ifade ederek, askerleri geri püskürttükleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Salih Sağlam Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title