Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, 3 kişi daha tutuklandı, 4 kişi gözaltına alındı.

Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, 3 kişi daha tutuklandı, 4 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonunda gözaltına alınan iş adamları Sadık Yükselen ve Yüksel Yılmaz ile öğretmen Hayrettin Koçer, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar, savcılıktaki ifadelerinin ardından, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Öte yandan soruşturma kapsamında, avukat D.A.H, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli O.U. ve H.E. ile Deftardarlık personeli H.E gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında kentte işlem yapılanların sayısı 557'ye yükseldi

Karabük'te darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 15 Temmuz'dan bugüne kadar 2 asker, 30 emniyet mensubu, 5 iş adamı, 3 kamu görevlisi, 2 hakim, 6 savcı, 1 dernek başkanı ve 1 vatandaş tutuklandı. Bir vali yarımcısı ve bir polis gözaltında. 175 polis, 231 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldı. Karabük Üniversitesinde 14 dekan istifalarını sundu. Ayrıca üniversitede 55 akademisyen ve 9 idari personele görevlerinden el çektirildi. Gözaltına alındıktan sonra yapılan sorgulamaların ardından 2 hakim, 9 emniyet mensubu, 1 imam ile 2 iş adamı adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Kaynak: AA / Güncel

Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title