Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcılardan şu ana kadar 40'ı tutuklanırken, 19'u serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcılardan şu ana kadar 40'ı tutuklanırken, 19'u serbest bırakıldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alındı.

Bu kapsamda 99 hakim ve savcı gözaltına alınırken, bunlardan 59'u tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, sevk edilen 59 şüpheliden 40'ının "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmasına karar verirken, 19'unu ise ise adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bıraktı.

Gözaltında bulunan 40 şüphelinin ise savcılık ifadeleri alınmaya devam ediyor.

Bu arada, Sulh Ceza Hakimliği'nin, 6 kadın hakim ve savcıyı, "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarını işlediklerine dair somut delil olmasına rağmen, bakıma muhtaç çocuklarının bulunması ve bir kısmının eşlerinin de aynı soruşturma kapsamında tutuklanmış olması nedeniyle adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bıraktığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 11 hakim ve savcı ise firari durumda bulunuyor.

Remzi Gemici'nin ifadesi

Öte yandan eski Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Asayiş ve Güvenlik Hizmetlerinden Sorumlu Daire Başkanı Remzi Gemici de tutuklananlar arasında bulunuyor.

Gemici'nin hakimlik sorgusunda, neden böyle bir suçlama ile karşı karşıya olduğunu bilmediğini söyleyerek, "Dairede sonradan gelenlere karşı bir hazımsızlık söz konusuydu. İddia edilen şey olsaydı yükseltilmem gerekirdi. Ne dershanelerine, ne evlerine gittim. Kendileriyle herhangi bir ilişkim olmamıştır. Çocuklarım da devlet okulunda okudu. Darbe lafından dahi rahatsız biri olarak darbe girişimini lanetliyorum. Cuma günü nöbet iznim vardı. Cumartesi, pazarla birleştirip memleketteki yayla ile ilgili programa katılacaktım. Televizyondan haberleri duyunca programımı iptal ettim." dediği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Anadolu Adalet Sarayı Türkiye Cumhuriyeti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title