Haberler

Fethiye'de Ormanda Kaybolan İngiliz Çifti Akut Kurtardı

Fethiye'de ormanda kaybolan İngiliz çifti AKUT kurtardıMuğla'nın Fethiye İlçesi'nde gezintiye çıktıkları ormanda kaybolan İngiliz çift 66 yaşındaki Patrick McSewenney ve 62 yaşındaki Irene Pittaway, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından bulunarak, mahsur kaldıkları bölgeden çıkarıldı.

Fethiye'de ormanda kaybolan İngiliz çifti AKUT kurtardı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde gezintiye çıktıkları ormanda kaybolan İngiliz çift 66 yaşındaki Patrick McSewenney ve 62 yaşındaki Irene Pittaway, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından bulunarak, mahsur kaldıkları bölgeden çıkarıldı.

Foça Mahallesi'nde 12 yıl önce ev satın alarak kış dönemini Fethiye'de geçiren ve yıllardır birlikte yaşayan İngiliz Patrick McSewenney ve Irene Pittaway, dün saat 09.00 sıralarında yürüyüşe çıktı. Evlerinden yürüyüşe başlayan çift, deniz kıyısından Karagözler Mahallesi'ne gelip, Oyuktepe Mevkii'nden orman yoluna girdi. Kayaköy Mahallesi'ne doğru yürüyen çift bir süre sonra orman yolundan da çıkarak sık çam ağaçlarıyla kaplı Belen Mevkii'nde yürümeye başladı.

Bir süre yürüdükten sonra saat 12.00 sıralarında kaybolduklarını fark eden çift, denize yönelerek Hillside Tatil Köyü üzerindeki kayalıklara çıktı. 150 metre yüksekliğindeki dik kayalıklardan tatil köyüne inemeyen çift, tekrar ormana girerek yolu bulmaya çalıştı. Ancak ormanlık alanda 4 tur atan çift, kendilerini yine tatil köyüne bakan kayalıklarda buldu. Havanın kararmaya başlaması üzerine çift, telefon ettikleri Türk tanıdıkları aracılığıyla kaybolduklarını polise bildirdi. Yanlarına aldıkları su ve yiyecek biten çiftin bulunması için 7 kişilik AKUT ekibi bölgeye sevk edildi.

SU VE ÇİKOLOTA VERİLDİ

Bölgeye gelerek kayalıklarda ateş yakıp bekleyen çifti uzaktan gören AKUT ekibi, yerlerini belirledikten sonra yürüyüşe geçti. Ormanda 1.5 kilometre yürüyen AKUT ekibi, saat 18.00 sıralarında çifte ulaştı. Sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten çifte su ve çikolata verildi. AKUT ekibi kısa bir dinlenmenin ardından çifti de yanlarına alarak dönüşe geçti. AKUT gönüllüleri ormanlık alanda yürümekte zorlanan Irene Pittaway'ın koluna girerek dönüş yolu boyunca yürümesine yardım etti. Yorgun çiftin yürüyüş temposuna ayak uyduran ekip, 2 saatlik yürüyüşün ardından saat 19.00 sıralarında orman yoluna çıkarak operasyonu sonlandırdı.

'4 TUR ATTIK ORMANDAN ÇIKAMADIK'

AKUT ekibine teşekkür eden çift, 12 yıldır kışın 4 ayını Fethiye'de geçirdiklerini belirterek, yazları çok sıcak olduğu için İngiltere'ye döndüklerini söyledi. Sabah evlerinden yürüyüşe başladıklarını daha sonra bölgeye gelip ormanda gezintiye çıktıklarını anlatan çift, 4 tur atmalarına rağmen ormandan çıkamadıklarını söyledi.

'İLK KEZ KAYBOLDUK'

Daha önce de birçok kez doğa yürüyüşü yapmalarına karşın ilk kez kaybolduklarını anlatan Patrick McSewenney, "Fethiye'yi ve bu bölgeyi çok seviyoruz. Daha önce bölgede yürüyüşler yaptık ancak ilk kez kaybolduk ve kurtarılıyoruz" dedi.

AKUT gönüllüsü Onur Akay, verilen tarife göre ilk olarak Letonya Tatil Köyü'ne gittiklerini ancak daha sonra çiftin Hillside Tatil Köyü üzerindeki kayalıklarda olduklarını anladıklarını kaydetti. Uzaktan gördükleri çiftin yanına yürüyüşe geçtiklerini belirten Akay, "1 saatlik yürüyüşün ardından çifte ulaştık. Çifte su verip şeker takviyesi yaptıktan sonra tekrar dönüşe geçtik. Dönüşümüz çiftin yaşı ve yorgunluğu nedeniyle yavaş oldu" diye konuştu.

Çiftin ormanda gezintiye şortla çıktığını belirten Akay, "Dallar nedeniyle yürüyüşte biraz zorlandılar. Bu nedenle çifte ormanda gezintiye çıkarken şort yerine pantolon giymelerini tavsiye ettik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Onur Akay Hillside Fethiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

bunamışlardır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title