Haberler

Fethiye'de Ölen İngilizin Organları 3 Kişiye Hayat Verecek

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde solunum yetmezliğine bağlı beyin ölümü gerçekleşen İngiliz 59 yaşındaki Kathleen Kingston'un karaciğeri ve böbrekleri, eşi Keenneth Kingston tarafından bağışlandı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde solunum yetmezliğine bağlı beyin ölümü gerçekleşen İngiliz 59 yaşındaki Kathleen Kingston'un karaciğeri ve böbrekleri, eşi Keenneth Kingston tarafından bağışlandı.Fethiye'nin Çalış Mevkii'nde 12 yıldır yerleşik yaşayan İngiliz Kathleen Kingston, 12 Aralık'ta Dalaman Havalimanı'nda uçaktan indikten hemen sonra rahatsızlandı. Kingston, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü ve Yoğun Bakım Ünitesi'ne tedaviye alındı. 'Solunum yetmezliği' teşhisi konulan Kingston'ın cihaza bağlanmasına karar verildi ve Fethiye Özel Letoon Hastanesi'ne götürüldü. İki gün boyunca solunumu düzelmeyen İngiliz kadın, beyin kanaması da geçirdi.Dün saat 15.30 sıralarında beyin ölümü gerçekleşince, hastanın İngiltere'de bulunan eşi Keenneth Kingston'a telefonla ulaşıldı. İngiliz koca ile görüşen Fethiye Organ Koordinatörü Uğur Çomak, aileyi organ bağışına ikna etti. Ölen İngilizin karaciğer ve böbrekleri, İzmir Kent Hastanesi ve Ege Üniversitesi'nden gelen uzman doktorların 3 saat süren operasyonu sonunda alındı.

Operasyonu yürüten Fethiye Organ Nakli Koordinatörü Uğur Çomak, Kingston'un solunum yetmezliğine bağlı beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi. Çomak, Telefonla İngiltere'deki eşine ulaşarak durumu anlattık. Hiç tereddüt etmeden eşinin bütün organlarını bağışladı. Kathleen Kingston'un organları, şu an hasta yataklarında bekleyenlere çok büyük umut oldu dedi. İngiliz aile, operasyon sırasında hastanede bulunmadı. Kathleen Kingston'un cenazesi yarın Çatalarık Mezarlığı'na defnedilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title