Haberler

Fethiye'de Darbe Girişimi Protesto Edildi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki 'Beşkaza Demokrasi Yürüyüşü'ne katılan yaklaşık 5 bin kişi, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki 'Beşkaza Demokrasi Yürüyüşü'ne katılan yaklaşık 5 bin kişi, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etti.

Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 'Beşkaza Demokrasi Yürüyüşü'ne, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla ve siyasi parti temsilcilerinden tam destek verdi. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Özgecan Aslan Parkı yanında toplanan yaklaşık 5 bin protestocu, Akdeniz Caddesi'nden Beşkaza Meydanı'na yürüyüşe geçti. Yürüyüş nedeniyle 1 saat boyunca araç trafiğine kapatılan Akdeniz Caddesi'nde, polis tarafından güvenlik önlemi alındı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne gelen protestocular, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için dua edip, Kuran'dan bölümler okunmasını dinledi. Protestoculardan birinin elinde 'Erdoğan size şaka yaptı şaka, bu bir halk tiyatrosu' yazılı döviz taşıması ise dikkati çekti.

Protestoculara seslenen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin akıl almaz bir darbe girişimine sahne olduğunu söyledi. TSK'nın içinden çıkan bir grup vatan haininin, milletin istikbaline kastettiğini anlatan Çalık, "Bu girişim sırasında Cumhurbaşkanımız öldürülmek istendi. Gazi meclisimiz saldırıya uğradı, bombalandı. Bir düşman ordusuyla bile savaşsak meclisi bombalamazdı. Devletimizi korumakla görevli kurumlara saldırılar düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti zorla indirilmeye çalışıldı. Ancak Türk milleti dik durdu. Yaşananlar tarihe bir demokrasi destanı olarak geçmiştir. Sopayla tankın üzerine giden, arabasını tankın altında ezdiren, tankın altına yatan Türk milletinin her ferdi, birer kahraman olarak ortaya çıkmıştır. Başı ABD'de beslenen, 1 numarası Obama, 2 numarası Fethullah Gülen olan terör örgütü ülkemizin geleceğine kastetti. Türk milleti bir ve beraber olarak bu hadisenin üzerinden gelmiştir" dedi. Konuşmanın ardından bir grup protestocu meydanı terk ederken, yaklaşık 1000 kişi sabah saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Belediyesi Akdeniz Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title