Haberler

Fenerbahçe Şampiyon

Güncelleme:

Fenerbahçe, Sivasspor'u deplasmanda taraftarının da desteğiyle 4-3 mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan etti.

Spor Toto Süper Lig'de 34. haftaya Trabzonspor'un önünde averajla lider giren Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanına çıktı. Fenerbahçe, Sivas'ta taraftarının da müthiş desteğiyle rakibini 4-3 mağlup etti ve sarı-lacivertliler bu galibiyetle tarihinde 18. şampiyonluğunu ilan etti. Trabzonspor ile kıyasıya rekabet eden Fenerbahçe bu şampiyonlukla birlikte ezeli rakibi Galatasaray'ı da şampiyonluk sayısında geride bırakmış oldu.

 

Fenerbahçe'ye Sivasspor deplasmanında şampiyonluğu getiren golleri 6. dakikada Andre Santos, 41. dakikada Selçuk Şahin, 51. dakikada Alex de Souza, 67. dakikda Joseph Yobo kaydetti. Sivasspor'un golleri ise 20. dakikada Jakub Navratil, 65 ve 91. dakikada Erman Kılıç'tan geldi.

Sivasspor deplasmanında aldığı 4-3'lük galibiyetle Fenerbahçe 82 puanla 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamladı ve 4 yıllık hasretine son verdi. Fenerbahçe bu zaferle birlikte önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma hakkı da elde etti.

F.BAHÇE AYNI KADROYLA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor ile yaptıkları mücadelede, ligde bundan önceki iki haftadaki kadrosunda değişiklik yapmadı.

Sivasspor önünde şampiyonluk mücadelesine çıkan sarı-lacivertli ekip, Kardemir Karabükspor ve Ankaragücü maçlarındaki 11 kurgusuyla rakibinin karşısında yer aldı.

Sarı-lacivertli ekibin 20 kişilik maç kadrosunda yabancı kontenjanı nedeniyle Güiza ve Bilica bulunmazken, İlhan ve Özer de kadroya yer almadı.

SİVASSPOR'DA TEK EKSİK SANDRO

Süper Lig'de kalmayı iki hafta önce garantileyen ev sahibi takım Sivasspor ise Fenerbahçe karşısına, izinli yabancı oyuncusu Sandro Mendonça'nın dışında eksiksiz olarak çıktı.

Kırmızı-beyazlı ekipte kaptan Mehmet Yıldız, son maçlarda olduğu gibi Fenerbahçe maçında da yedekler arasında bulundu.

F.BAHÇE HIZLI BAŞLADI! A. SANTOS GOLÜ BULDU

Şampiyonluk maça mutlak galibiyet parolasıyla başlayan Fenerbahçe, Sivasspor kalesine santrayla birlikte yüklenmeye başladı. Gol arayan sarı-lacivertliler ilk dakikalarda sol kanadı oldukça etkili kullandı. Maçın 3. dakikasında Niang ile ciddi bir fırsattan sonuç alamayan Fenerbahçe, 6. dakikada Sivasspor karşısında 1-0 öne geçti. Alex'in pasında topla buluşan ve ceza sahasına giren Andres Santos çaprazdan yaptığı sert vuruşla kaleci Korcan'ı mağlup etti ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

HAYRETTİN ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Öne geçtikten sonra bir gol daha bularak rahatlamak isteyen Fenerbahçe, Sivasspor kalesine akınlarını sürdürdü. Karşılaşmanın 9. dakikasında topla birlikte ceza sahasına giren Niang sol çaprazdan şutunu çekti, Korcan gole izin vermedi. Boşta kalan topu Alex tamamlamak için koştu ama Hayrettin çizgi üzerinde gole izin vermedi.

SİVASSPOR İLK ATAĞINDA GOLÜ BULDU

Sivasspor dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe karşısında etkili görüntü sergilemeye başladı. Rakip kaleye atak geliştirmeye çalışan Sivasspor ilk ciddi atağında golü buldu ve beraberliği sağladı. Maçın 20. dakikasında Fenerbahçe savunmasının yaptığı hatada Navratil, Sivasspor'a beraberliği getirdi.

KAÇAN GOLLER VE GÖKHAN GÖNÜL'ÜN SAKATLIĞI

Kalesinde gördüğü beraberlik golünden sonra Fene

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title