Haberler

    Fenerbahçe'den Forma Sponsoru Hamlesi

    Bu sezon formasına reklam almayan Fenerbahçe, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılması halinde dev bir anlaşmaya hazırlanıyor.

    Bu sezon formasına reklam almayan ve önemli bir gelirden yoksun kalan sarı lacivertli takım, önümüzdeki sezon için sponsor bulma çalışmalarına şimdiden başladı.

    2015-2016 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılması halinde Luis Aragones yönetimindeki 2008-2009 sezonun ardından ilk kez Devler Ligi'nde mücadele edecek olan sarı lacivertli takımın altı sene sonra gelen bu büyük fırsatı nakite dönüştürmek kolları sıvadı.

    1998 yılında başlayan Aziz Yıldırım döneminden bu yana Rifle, Proton, Telsim, Aria, Avea ve Türk Telekom gibi sponsorlarla birlikte çalışan ancak bu sezon yoluna başkan Yıldırım'ın "En büyük hayallerimdem biriydi" dediği reklamsız formayla devam eden Fenerbahçe'nin kapısını çalan firmalarsa güçlü bir ekonomik zemin hazırlayacak gibi görünüyor.

    Araplar ısrarcı


    Özellikle Premier Lig kulüplerine yaptıkları yatırımlarla dikkat çeken Arap yatırımcıların Fenerbahçe'ye sponsor olmak için çok istekli oldukları iddia ediliyor. Geçtiğimiz yaz da büyük bu iddialar sarı lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'ne gidememesi sonrası rafa kalkmıştı.

    Kısa vadeli istenmiyor


    Başkan Aziz Yıldırım'ın kısa vadeli bir sözleşmeye sıcak bakmadığı ve bu doğrultuda sadece Şampiyonlar Ligi maçlarını kapsayan THY&Galatasaray işbirliği gibi anlaşmalara imza atmayacağı ifade edilirken, mayı sayındaki kongrede yeniden başkan seçilmesi halinde kulübe büyük ekonomik gelir sağlayacak olan forma sponsorluğu için bizzat çalışacağı öğrenildi.

    Galatasaray 4 milyon dolar kazanıyor


    Sezon başında Fenerbahçe gibi sponsor krizi yaşayan rakiplerden Galatsaray çözümü Huawei ile sezon sonuna dek anlaşarak bulurken, bu anlaşmadan 4 milyon dolar gelir elde edilmişti.

    Beşiktaş 145 milyon dolara imzalamıştı


    Sponsorluk anlamında en büyük ekonomik geliri imzalayan Süper Lig kulübü olarak Beşiktaş dikkat çekerken, siyah beyazlı takım Vodafone ile yeni yapılacak stadyumunun ismini de kapsayan 145 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Aziz Yıldırım Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title