Haberler

    Fenerbahçe'de 3 Maçın Zararı 8 Milyon TL

    Güncelleme:

    Şükrü Saracoğlu'nun yeni sezonda 3 maç kapanması kesinleşirken fatura da kesildi. 3 maçın mali zararı minimum 6 milyon-maksimum 8 milyonu bulacak.

    Kadıköy Ekim ayı ortasına dek kapalı. Taraftar yeni transfer Diego'yu Saracoğlu'nda ilk kez 7 ve 8. hafta izleyecek. 3 maçın mali zararı ise minimum 6 milyon-maksimum 8 milyonu bulacak.

    3 MAÇLIK CEZANIN FATURASI AĞIR OLACAK

    Fenerbahçe'ye korkunç fatura.. Tahkim Kurulu'nun Kayseri deplasmanında alınan 2 maçlık cezayı onamasından sonra F.Bahçe'nin yeni sezonda kalesi Şükrü Saracoğlu'nun 3 maç kapanması kesinleşirken bunun faturası çok ağır olacak.

    8 MİLYON TL'LİK MADDİ KAYIP

    Sarı-Lacivertliler bu cezalar nedeniyle hem yeni transferi Diego'ya 2 ay gecikmeli kavuşacak hem de 7-8 milyon TL'lik maddi kayba uğrayacak. Özellikle şampiyonluk GENÇFB'lilerin Kayseri'de yaptığı küfürlü tezahürat yüzünden F.Bahçe çok ağır bir bedel ödeyecek. Peki bu fatura ne? İşte bilanço:

    HER YERDEN MADDİ DARBE

    1-F.Bahçe, 3 maçlık cezadan dolayı PFDK'nın kestiği toplam 600 bin TL'ye TFF'ye ödemek zorunda kalacak.

    2- Kadıköy'de ortalama derbiler hariç 1.5-2 milyon TL hasılat elde eden F.Bahçe, 3 maçta 5-6 milyon TL civarında bir kayba uğrayacak.

    3-Ceza dolasıyla 3 galibiyet tehlikeye girecek. Naklen yayın havuzundan her galibiyete alınan 1 milyon TL kayıp da faturayı kabartabilir.

    4-Ekim ayı ortasında Kadıköy açılacağı için kombine satışı da düşebilir. "F.Bahçe Avrupa'da zaten yok, kupa maçları da azaldı" diyen taraftar kombineden kaçabilir. 33 bin kişiyi bulan kombine sayısı düşebilir.

    5-Yine Kadıköy'deki 3 maçta Fenerium cirosu zarara uğrayacak. 500 ile 750 bin TL her maçta gelir elde eden F.Bahçe, 1.5 milyon da bu konuda zarara uğrayacak.

    6-Bu cezadan en çok zararı da Diegoseverler görecek. Yeni transferi Şükrü Saracoğlu'nda 52 bin kişilik F.Bahçeli taraftar grubu fikstüre göre en erken 7 veya 8. haftada görecek. İlk 3 iç saha maçında tribün kapalı olduğu için 4. Kadıköy maçı bu haftalardan birine denk gelecek.

    29 Ağustos'ta lig başlayacağı için bu tarih Ekim ortasını bulacak. Yani Diego, 10-13 Ekim'deki milli maçların ardından 18-19 Ekim haftasında taraftarına kavuşacak.

    CEZA NASIL OLACAK?

    TFF yeni sezonda Disiplin Talimatı'nda değişikliğe giderken seyircisiz maçların statüsünü değiştiriyor. Yeni sezonda şu anki projeye göre tribün kapatma cezaları planlanıyor. Konu Kulüpler Birliği'nde görüşülüp karara bağlanacak. F.Bahçe değişen talimata göre eğer başka bir formül bulunmazsa 3 maçı da seyircisiz yani boş tribünlere oynayacak.

    Akşam

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Fenerbahçe Kayseri Kadıköy Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title