Haberler

Kapadokya'da Ayin Yöneten Barholemeos Kardeşlik Mesajı Verdi

Güncelleme:

Kapadokya'da yönettiği ayinde konuşan Fener Rum Patriği "Müslüman kardeşlerimizle İstanbul'da Ramazan Bayramını kutlayacağız" dedi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye'nin önemli inanç, kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya'da pazar ayinini yönettikten kiliseden faytona binerek Nevşehir'in Kaymaklı beldesini gezdi. Yolda kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.

ÖZEL İZİNLE AYİN

Nevşehir'in Kaymaklı beldesinde bulunan Meryem Ana Kilisesi'nde özel izinle yaklaşık 200 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen ayinde, İncil'den çeşitli bölümler okundu, dualar edildi, ilahiler söylendi. Ayine Yunanistan'ın başkenti Atina ve İstanbul ve Kayseri den gelen konuklar katıldı. Ayin öncesinde, kiliseye gelen Ortodokslar kapı girişine hazırlanan masa üzerine mum yakıp bıraktı, bozuk para bırakarak dilek tuttu. Yaklaşık 3 saat süren ayine katılanlara, Patrik Barthelemeos tarafından şaraba bandırılmış kutsanmış ekmek parçaları da tattırıldı.

TÜRKÇE DOSTLUK BARIŞ KARDEŞLİK MESAJI

Ayinde, Bartholomeos Rumca yaptığı dua ve konuşmanın sonrasında Türkçe dostluk, barış ve kardeşlik mesajları verdi. Patrik Bartholomeos şunları şöyledi: 'burada dostluklar ve sevgiler göterilmektedir. Bunu çok takdir etmekteyiz. Patrikhanemiz ve cemaatimiz adına çok teşekkür ediyoruz. Emin olabilirsiniz ki, bizimle beraber yurtdışından buralara gelen değerli misafirlerimizde son derece memnunlardır. Memleketlerine döndüklerinde Türkiye'nin iyi niyet elçileri olacaklardır. Ramazan ayının Müslüman alemine hayırlar getirmesini diliyoruz. İnşallah, 17 Temmuzda siz burada, biz Müslüman kardeşlerimizle İstanbul'da kutlayacağız.

BAŞKAN KENDİ ELLERİYLE İKRAMDA BULUNDU

Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Kaymaklı belde belediye başkanı Halit Elma ayinden sonra faytona binerek beldeyi gezdi. Gezi sırasında kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla sohbet eden, faytona alarak bir süre gezdiren Barthelemeos, çeşitli hediyelerde verdi. Faytonla belediye hizmet binasına gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Kaymaklı belde belediye başkanı Halit Elma bir süre sohbet etti. Başkan Halit Elma ziyaret sırasında beldenin adını da aldığı Dünyaca ünlü Kaymaklı kuru kaymağından bal dökerek kendi elleri ile Bartholomeos'a ikram etti.

Daha sonra günün anısına çini tabak hediye etti. Bartholomeos bölgenin tarihi ve turistlik merkezlerini ziyaret ettikten sonra yarın Kapadokya bölgesinden ayrılacak.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Patrik Bartholomeos Bartholomeos Kapadokya İstanbul Dini Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe şampiyon olma ihtimali kalmadı mı 2024? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı?
500

Yorumlar (1)

YÂ SABIR!:

Dinlerarası diyalaog, inanç turizmi, medeniyetler ittifakı, Büyük Ortadoğu Projesi, Çözüm süreci. Bu milleti ve devlet adamlarını sustalı maymuna çevirdiler. Akıllı olun. Asırlardır tarih tekerrür ediyor, ahmaklar ve aptallar ayıkmıyor, ders almıyor. Hıristiyan, Musevi milim değişmez; değiştirir, kendine benzetir, sömürür, her şey eder.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title