Haberler

    Fener, Beşiktaş'a Çalıştı: 2-1

    Sayısız gol fırsatından yararlanılamayan mücadelede Gençlerbirliği, Fenerbahçe'yi son dakikalarda El Kabir'in golüyle yıktı.

    Spor Toto Süper Lig'in 24. hafta mücadelesinde, Galatasaray derbisinde alınan zaferle tekrar şampiyonluk yarışına ortak olan Fenerbahçe, zorlu Ankara deplasmanında Gençlerbirliği'ne konuk oldu.

    Gündüz oynanan maçta Beşiktaş'ın Kayseri Erciyesspor'u 5-1'lik skorla farklı mağlup ederek liderliğe oturması üzerine sarı lacivertliler, haftaya oynanacak derbiyi de hesaba kattığımızda mücadeleye omuzlarında büyük bir baskıyla çıktı. Düşük tempoda başlayan ilk devrede, Gençlerbirliği'nde Doğa Kaya'nın orta sahadaki sert futbolu Fenerbahçeli futbolcuları biraz yıldırdı. Ancak oyunu kanatlara yayarak ve ceza alanına atılan uzun paslarla pozisyon arayışa giren konuk ekip, ilk 10 dakika geçilirken, oldukça önemli fırsatlar yakaladı.

    12'de Sow ve Kuyt işbirliğinde gelişen atakta, Hollandalı yıldız penaltı noktası üzerinde topu önüne alırken, ayağından biraz fazla açınca kaleci Ramazan meşin yuvarlağın sahibi oldu. 14'te ise Diego'nun ceza sahası sol çaprazından sert şutunda Ramazan üzerine gelen topu elinden kaçırınca araya Kuyt girdi. Kale alanı önündeki karambolde Sow müsait pozisyonda vurdu ancak savunmadan seken top ceza alanı dışına açıldı ve sarı lacivertliler pozisyonlarını kaybetti.

    VOLKAN BİR YERE KADAR...

    İlk yarım saatlik bölüme baktığımızda Gençlerbirliği cephesinde ise Guido ve El Kabir ile çektiği iki şut dikkat çekti. İlkinde Guido'nun ceza alanı dışından enfes şutunda Volkan güçlükle köşeye uzanarak topu kornere çeldi. Diğer bir pozisyonda ise sol kanattan etkili gelen ev sahibi, ön direğe gelen ortada El Kabir ile kaleyi yokladı ancak tecrübeli file bekçisi yine kalesinde gole izin vermedi.

    Devrenin sonlarına doğru baskısını arttıran ev sahibi, 37'de Petrovic mükemmel golüyle skor üstünlüğünü ele geçirdi. Sağ kanattan gelişen atakta ceza alanın hemen önünde topla buluşan Sırp futbolcu, sağ ayağıyla sol üst köşeye enfes bir şut çıkardı ve Volkan'ın uzanamayacağı noktadan meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Golün şokuyla Fenerbahçe maçtan biraz düşerken, Gençlerbirliği de rakibini fazla zorlamayınca devre 1-0'lık skorla tamamlandı.

    FENER KAYIPLARDA

    İkinci 45 dakikaya beklentilerin aksine Gençlerbirliği iyi başladı. Fenerbahçe çok adamla yüklenmeye çalışırken, kaptırdıkları toplar kendi kalesinde büyük tehlikeler doğurdu. 52'de sağ kanattan gelişen etkili ev sahibi atağında, Hakan Aslantaş altıpasa paralel yerden çok güzel bir orta açtı. Ön direkte Fenerbahçeli futbolcuları es geçen topa kale alanı önünde El Kabir de vuramayınca, Gençlerbirliği farkı ikiye çıkarma fırsatını cömertçe tepmiş oldu.

    Son yarım saate girilirken, Alper Potuk'un oyuna dahil olmasıyla hareketlenen sarı lacivertli hücum hattı, özellikle ligin ikinci yarısında gözlemlediğimiz son vuruşlardaki düşük isabet yüzdesini devam ettirdi. Golleri kaçırmaya devam eden Gençlerbirliği'nde 71. dakikada El Kabir ile sağ çaprazdan sert şutta top direği sıyırarak dışarı çıktı. Akabindeki Fenerbahçe atağında ise beraberlik sayısı geldi. Caner Erkin'in sol kanattan penaltı noktasına doğru gönderdiği kavisli ortaya kafayı vuran Mehmet Topal, şık bir gole imzasını atarak skora denge getirdi.

    KAÇIRAN KAÇIRANA...

    Golden sonra oyun iyice tempo kazandı. Karşılıklı çok net pozisyonlar yakalayan taraflar, bir türlü meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı beceremedi. 74'te ceza alanında Volkan topu ayaklarıyla uzaklaştırmak isterken, sağ çaprazda bekleyen Guido'ya pas oldu. Önünde sadece Caner olmasına karşın kontrol esnasında zaman kaybeden Gençlerbirliğili futbolcunun vuruşu savunmaya çarptı ve direği sıyırarak dışarı çıktı. 77'de ise Mehmet Topal'ın sert şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Emenike, ilk rakibinden kurtulduktan sonra sol ayağıyla uzak kale direğini görmek istedi ancak yandan az farkla dışarı çıktı.

    Son dakikalara girerken, Fenerbahçe baskısını iyice arttırdı ancak gol bu sefer Gençlerbirliği'nden geldi. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Gosso'nun sol taraftan arka direğe uzun ortasında, Volkan kalesini terkederek öne çıktı. Ancak topa müdahale edemeyen tecrübeli kaleci, El Kabir'e bomboş kaleyi sundu ve Hollandalı golcü bu ikramı geri çevirmeyerek ağları havalandırdı ve takımını tekrar öne geçirdi. Kalan bölümde Fenerbahçe şişirme toplarla pozisyon aradı ancak Webo ve Emenike ile buldukları pozisyonları kolayca harcadılar. Fenerbahçe, haftaya oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi 50 puanda üçüncü sırada kalarak büyük bir avantajı da kaybetti.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler Son Dakika

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title