Haberler

Fen Bilgisi Öğretmenleri Ted'de Bir Araya Geldi

Güncelleme:

TED Adana Koleji İnovasyon Merkezi, Adana ve çevre illerde görev yapan Fen Bilimleri öğretmenlerine SAILSsemineri düzenledi.

TED ADANA KOLEJİ'NDEN BÖLGENİN İLK STEM EĞİTİMİ

Hacettepe STEM Lab ve TED Adana Koleji İnovasyon Merkezi işbirliğinde düzenlenen eğitimlerde ilk etapta 70 fen bilimleri öğretmeni eğitime alındı. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gültekin Çakmakçı ve ekibinin verdiği eğitimlerde sorgulama tabanlı fen eğitimi ile araştırma becerileri ve değerlendirme stratejileri üzerine çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Kalkınmada önemli faktör olacak

Doç. Dr. Gültekin Çakmakçı yaptığı konuşmada; "Adana'da TED Adana Koleji İnovasyon Merkezi'nin öncülüğünde başlatılan bu girişim ülkemiz ve Adana için ciddi bir başlangıç. Hacettepe STEM Lab olarak 2012 yılından bu yana bu eğitimleri çeşitli bölgelerde verdik ve vermeye de devam edeceğiz. STEM(Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimi önümüzdeki yıllarda kalkınmada en önemli faktörlerden olacak. Bu açıdan bakarsak eğitimlerin değeri daha iyi anlaşılacaktır." dedi.

TED Adana Koleji İnovasyon Merkezi Direktörü Can Serdar; ise "Türkiye STEM & Makers Merkezleri Platformu'nda yer alan TED Adana Koleji İnovasyon Merkezi olarak STEM eğitimi bizim için son derece önemli. STEM modelinin temelinde önemli bir yer teşkil eden sorgulama tabanlı öğrenme modeline yönelik bir eğitimi şu anda gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız öğretmenlerimizi STEM modeline hazırlamak." şeklinde konuştu.

Bölgemizi hedef aldık

TED Adana Koleji Okul Müdürü Bayram Tozal ise sadece kendi kurumlarını değil bölge genelini düşünerek hareket ettiklerini belirterek "Kendi öğretmenlerimizin yanı sıra bölgemizde farklı kurumlarda görev yapan öğretmenlere de mesleki gelişim imkânları sağlıyoruz. Öğrencilerimiz de bu sosyal sorumluluk bilinci ile okulumuzda yetişiyorlar. TED Adana Koleji, ülkemizin yeni nesil okulu olarak bu tür eğitimler ve projeler ile ülkemize hizmet etmeye devam edecektir." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title