Haberler

    Felluce'deki Sivil Kayıplar Endişe Yaratıyor

    Irak ordusu ve Şii milisler DAEŞ terör örgütünün iki yıldır elinde tuttuğu Felluce kenti çevresindeki çemberi daraltıyor.

    Irak ordusu ve Şii milisler DAEŞ terör örgütünün iki yıldır elinde tuttuğu Felluce kenti çevresindeki çemberi daraltıyor.

    Pazartesi gününden bu yana ilerleyişini sürdüren birlikler, kent çevresindeki bir çok köy ve yerleşim yerini kontrol altına aldı. Şii militanlar en son Felluce'ye 15 kilometre uzaklıktaki Kerme'ye girdi.

    Ancak Felluce'de çok sayıda sivil kayıp olduğu haberleri geliyor. Irak Başbakanı Haydar el-Abadi'de bu konuya değindi:

    "Çabalarımız temel olarak Felluce ve çevresindeki sivillerin DAEŞ teröründen korunmasına ve özgürleştirilmesine odaklanıyor. Sİlahlı biliklerin ve diğer cesur savaşçıların temel amacı bu terörizmden sivillerin korumaktır. Aynı zamanda DAEŞ tarafından uygulanan işkenceler ve cinayetlerden halkı korumayı hedefliyorlar."

    Saldırı başladığından bu yana yaklaşık 40 ailenin Felluce'den gizlice kaçmayı başardığı belirtildi.

    Yardım kuruluşları konuştukları kişilere dayanarak, kentte büyük bir gıda sıkıntısı yaşandığını, su bulunamadığını ve kentte

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 26 Mayıs 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Irak Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title