Haberler

Felçli Turgut, Cezaevine Kucakta Girdi

Güncelleme:

İzmir'de trafik kazası sonrasında felç olan Turgut Bekar, kazadan önce karıştığı bir kavga nedeniyle aldığı 1,5 yıllık cezanın kesinleşmesi üzerine cezaevine konuldu.

İzmir'de, geçirdiği trafik kazası sonrasında boynundan aşağısı felç olan ve yüzde 96 engelli raporu bulunan 31 yaşındaki Turgut Bekar, kazadan önce karıştığı bir kavga nedeniyle aldığı 1.5 yıllık cezanın kesinleşmesi üzerine cezaevine konuldu.

Elleri ve bacakları tutmayan Turgut Bekar, arkadaşlarının kucağında cezaevi girişinde gardiyanlara teslim edildi. Bekar'ın arkadaşı Yunus Kutluca, "Turgut'a yapılan haksızlık. O zaten geçirdiği kaza sonrasında yardıma muhtaç yaşıyor. Bu haliyle cezaevinde nasıl yaşamını sürdürecek? Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

MUCİZE ESERİ KURTULDU

Karşıyaka'da oturan ve Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ambalaj fabrikasında çalışan Turgut Bekar, 2012 yılının Ekim ayında Dikili'de arkadaşı Ender Saraç'ın kullandığı otomobille kaza geçirdi. Uçuruma yuvarlanan otomobilde bulunan 3 kişiden ikisi kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Ancak ağır yaralanan Turgut Bekar, Dikili ve Bergama Devlet Hastanelerindeki ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada 3 ay yoğun bakım ünitesinde kalan Bekar, mucize eseri yaşama tutundu. Ancak boynundan aşağısı felç oldu.



ARKADAŞLARIYLA KARIŞTIĞI KAVGADAN CEZA ALDI

Evinde yatağa bağımlı olarak ailesinin yardımıyla yaşamını sürdürmeye çalışan Turgut Bekar, zaman zaman da kendisine alınan elektrikli araçla dışarıya çıkabildi. Kazadan bir yıl önce arkadaşlarıyla karıştığı kavga nedeniyle kendisi de yargılanan ve iddiaya göre bundan haberi olmayan Turgut Bekar'a 1.5 yıl hapis cezası verildi, karar Yargıtay tarafından da onandı. Cezanın onanmasının ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Turgut Bekar, polislerce gözaltına alındı. Ailesinin ve arkadaşlarının girişimlerine rağmen, yüzde 96 oranında engelli raporu bulunan Bekar, cezaevine girmekten kurtulamadı.



ARKADAŞLARI KUCAKTA, GARDİYANLARA TESLİM ETTİ

Turgut Bekar, arkadaşları tarafından polis eşliğinde cezanın infazı için Foça Yarı Açık Cezaevi'ne getirilerek kapıda gardiyanlara teslim edildi. Burada sürekli yatan, ancak mahkumların yardımıyla zaman zaman tekerlekli sandalye kullanabilen Turgut Bekar'ın bu durumuna tepki gösteren arkadaşı Yunus Kutluca şunları söyledi:

"Turgut, hakkındaki cezanın varlığından bile haberdar değildi. Birden polisler alıp götürmek için geldi. Bizler itiraz ettik ama sonuç alamadık. Şimdi onu cezaevine götürdük. Turgut'a yapılan haksızlık. O zaten geçirdiği kaza sonrasında yardıma muhtaç yaşıyor. Bu haliyle cezaevinde nasıl yaşamını sürdürecek? Öyle kalıyor orda. Kimse de yanına gidemiyor yardım için. Bize 'hayırsever mahkumlar vardır, onlar yardım eder' dediler. Ama o zaten ailesine bağımlı birisi haline geldi. Bu ceza onu öldürmekten farksız. Bizler yetkililerin bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karşıyaka Dikili Çiğli İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

VATANPERVER:

DANDIK TÜRK ADALETI - FELCLI INSAN CEZA EVINE - GERCEK SUCLULAR SARAY GIBI EVLERINDE BAKIYOR KEYFINE

8
2
yanıtYanıtla
bayram eken:

Anlamıyorum zaten nasıl oluyorda cezaevıne alınıyor. . . . 4. cü torba yasasına göre sakatlar hastalar kendıne bakamıcak durumda olan herkes dısarı cıktı 2013 yılında torba yasası ıle bu arkadasın gırmemesı lazım. . ve dıger bır olay denetımlı serbestlık 18 ay oldu. yanı bu arkadas 18 ay hapıs aldı madem bu arkadasın dısardan denetımlı olması lazım. yanı formalıte ıcabı suan ıcerde 3 yada 4 gun durup denetımlıye cıkması lazım. . bende yaralamadan 18 ay aldım ceza yargıtay onadı ve gırdım 3 gun sonra denetımlıye cıktım. . haberde yanlıslık var sanırım 1 bucuk sene hapıs alan yatmıyor cunku denetımlı serbestlık 2015 aralık ayına kadar 18 aydır.

9
0
yanıtYanıtla
mehmet58m@m.m:

Allah in adaletiyle yargilama olmazsa bunlar daha cok yasanir

1
5
yanıtYanıtla
VURUN GAHBELERE:

BİR ÜLKEDEKİ EN ÖNEMLİ UNSUR EĞİTİM SAĞLIK VE HUKUKTUR. . . . HADİ ÖTEKİLER Bİ ŞEKİLDE TELAFİ EDİLİR DE. . . HUKUK FAKÜLTELERİNDE DEVAM ZORUNLULĞU YOKMUŞ. . DOĞRUMU. . . SADECE SINAVLARA GELEN ÖĞRENCİLER VARMIŞ. . . AÇIK ÖĞRETİMDEN BİTİRİLEN HUKUK BU KADARLIK OLUR

4
0
yanıtYanıtla
Alis:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınasdasdasd

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title