Haberler

Fedakar Annenin Çalışkan Oğlu

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Korunmaya Muhtaç Çocuklardan Hizmet Alımı Sınavı'na girmeye hazırlandığı esnada hakkında yakalama emri bulunması sebebiyle gözaltına alınan ve dün polis gözetiminde sınava giren Bahadır...

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Korunmaya Muhtaç Çocuklardan Hizmet Alımı Sınavı'na girmeye hazırlandığı esnada hakkında yakalama emri bulunması sebebiyle gözaltına alınan ve dün polis gözetiminde sınava giren Bahadır Kırdemir, girdiği hizmetli sınavından 56 puan aldı. Atama bekleyen Kırdemir, aldığı ilk maaşı ile annesine hediye alacak.

Dün Antalya Adliyesi önünde bir anne, yetiştirme yurdunda büyüyen oğlunun devlet memuru olabilmesi için üzerine benzin dökerek kendini yakmaya çalışmıştı. Fedakar annenin çabaları sonucu gözaltına tutulan Bahadır, iki polis memuru eşliğinde girdiği sınavı başarıyla tamamladı. Morali bozuk şekilde sınava giren 22 yaşındaki Bahadır Kırdemir, 15 kişinin alınacağı kadrolara 12. kişi olarak girmeyi başardı.

Antalya'da ikamet eden Bahadır Kırdemir, 2006 yılında aldığı cep telefonu çalıntı çıkınca adliyeye çağırılmış, ifadesini verdikten sonra tahliye edilmişti. Davanın düşmemesi sonucu ek ifadesi istenen Bahadır Kırdemir, bu davete gidemediği için hakkında yakalama kararı çıkarılmış, önceki gün arkadaşlarıyla dışarıdayken Güllük Caddesi'nde Yunus ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

5 Ağustos Pazar günü saat 10.00'da başlayacak sınav öncesi Antalya Adliyesi'nde savcıya ifade vermek için gözaltında bulunan Bahadır'ın savcı gelmediği için ifadeye getirilmemesi üzerine, oğlunun sınavına giremeyeceğini telaşına kapılan anne Zuhal Kalan, eline aldığı bir bidon benzin ile kendisini yakmaya çalışmıştı. Annenin benzinli eylemi karşısında, Bahadır, annesinin yanına getirilmiş ve ardından iki polis eşliğinde dün sınavına girmişti. Anne Zuhal Kalan'da eylemini son vererek oğlunu okul bahçesinde sınavını bitirmesini beklemişti.

Anne Zuhal Kalan'ın eyleminin ardından oğlunun moralsiz şekilde girdiği sınavdan başarılı ayrılması aileyi büyük sevince boğdu. İki polis eşliğinde kalem ve silgisi olmadan okula giren Bahadır Kırdemir, girdiği sınavdan 15 kişilik devlet memurluğu kadrosuna 12. olarak girmeye hak kazandı. 10 gün içinde kadrosunun geleceği söylenen Bahadır, ilk maaşıyla annesine çok özel bir hediye alacağını ifade etti.

Adliye önünde yaptığı eylemle oğlunun sınava girmesini sağlayan anne Zuhal Kalan, "Oğlum gözaltına akınınca kimse yardımcı olamadı. Oğlumum sınavı vardı. Gözaltında olduğu için bu sınava giremeyecekti. Oğlum bu sınavı 4 yıldır bekliyordu. ve Bahadır'ın hayatının en önemli sınavı buydu. Telafisi de yoktu. Bunları düşündükçe o an gözüm döndü. Yaptığım örnek bir davranış değil. Ama sonuçlarına bakınca iyi yapmışım diyorum. ve bu eylemi yaptığım için pişman değilim. Bugün olsa yine yaparım" dedi.

"SEVİNCİM İKİYE KATLANDI"

Oğlunun sınavı kazanmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan anne Kalan, "Oğlumun sınavı kazandığını duyunca çok sevindim. Elimde ne varsa sevinçten fırlattım. Bir tek ben değil Bahadır'ı seven herkes sevindi. Oğlum için yeni bir hayat başlıyor" diye konuştu.

Annesinin eyleminin ardından sınava giren Bahadır Kırdemir, "Gözaltına alınınca sınavı kaçıracağımı anladım. Polislere, 'Bu gece beni bırakın, sabah sınava gireyim yine alın' dedim. Sonuçta ben bu sınava 3 ay hazırlanmıştım. Çok yüksek puan alabilirdim. Ama 56 puanda kaldım. Birinci 64 puan almış. 15 kişilik kadroya, 12. sıradan girdim" dedi.

İLK MAAŞLA ANNEYE ÖZEL HEDİYE

Hayatının en önemli sınavına girdiğini kaydeden Kırdemir, "Bu iş benim için çok önemli. 10 gün içinde atamam yapılacak. Acaba ben o sınava yetişemeseydim. Sonuçlar açıklandığında kim ne cevap verecekti. Onu çok merak ediyorum. Anneme ilk maaşımla özel bir hediye alacağım. Bu olay olmasa ben birinci olurdum. Bu sınava kimse benim kadar iyi çalışmadı. Polis kontrolünde sınava girdim ve kazandım. Annemi düşünmekten zamana zaman moralim bozuldu ama yinede sonuçtan mutluyum" dedi.

Kırdemir, atamasının Antalya'ya yapılması halinde mutluluğunun ikiye katlanacağını sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title