Haberler

Fed Tutanakları Açıklandı, Faiz Artırımına İşaret Edildi

Güncelleme:

Fed, Ekim toplantısının tutanakları açıklandı. Açıklanan tutanaklara göre çoğu yetkili Aralık'ta faiz artışı fikrini destekliyor.

ABD Merkez Bankası ( Fed ), piyasaların merakla beklediği toplantı tutanaklarını açıkladı. Tutanaklarda Aralık ayında faiz artırımının uygun olabileceği vurgulandı. Ayrıca artışın kademeli olması yönünde görüş ağırlık kazandı.

FED FAİZ ARTIRIRSA DOLAR GÜÇLENECEK

Tutanaklara göre çoğu yetkili Aralık'ta faiz artış fikrine açık. Fed'in bir sonraki toplantısı 15-16 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Fed'in faizi artırması doların daha güçlenmesi anlamına geliyor.

FAİZ ARTIŞI KADEMELİ OLACAK

Toplantıda faiz artırımının 'kademeli' olması yönünde görüş ağırlık kazandı. Tutanaklarda Fed üyelerinin bir önceki toplantıya göre yurtdışı endişelerinin azaldığı ifade edildi. Aralık ayına işaret edilse de faiz artırımının verilere bağlı olacağı vurgulandı. Tutanaklarda "Henüz hiçbir karar alınmamış olsa da gelecek toplantıda normalleşme sürecinin başlaması uygun olabilir" denildi.

Fed Tutanaklarında öne çıkan satırbaşları ise şöyle:

"-Gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) ılımlı bir hızda artıyor. Ancak işgücü piyasası koşullarında iyileşme son aylarda biraz yavaşladı. Enflasyon FOMC'nin uzun dönemli hedefi yüzde 2'nin altındaki seyrini sürdürüyor.

-Enerji fiyatlarındaki düşüşler ve enerji dışı ithal edilen malların fiyatlarının kısmen sınırladı.

-Fed Açık Piyasa Komitesi, eylül ayın toplantısında bu yana elde edilen bilgiler ekonomik aktivitenin ılımlı bir hızda büyümeye devam ettiğini göstermektedir.

-Hanehalkı harcamaları ile sabit yatırımlarda son aylarda sağlam bir hızda artış kaydedildi. Konut sektörü daha da gelişti. Ancak, net ihracatta zayıflık olmuştur. İş kazançları hızı yavaşladı"

KRİTİK TOPLANTI 15-16 ARALIK'TA

Fed ekim ayındaki toplantıda faizi sabit tutma kararı almıştı. Fed faizi yüzde 0-0,25 aralığında bırakmıştı. Fed'in gelecek toplantısı 15-16 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Fed Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (27)

:

Dolar falan artmayacak, ekonomimiz kuvvetli maşallah

14
14
yanıtYanıtla
vatandaş:

güçlü olduğundan $ 1. 5 dan 3 e gitti faizler yükseldi

yanıt0
yanıt0
Gül damlasıMobil-IOS:

Kurufasülye bil bulamayacağız ekmek yok olacak Allah sonumuzu hayır eylesin ne diyeebilirimki AKP ABD İsrail Avrupa oldukça açız aç açaç

5
9
yanıtYanıtla
Zzz:

Fed dunya geneli lan cahiller daha bilal bilal bilal diyorsunuz lan onun icin akp

1
12
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Dünyanın ipi, 7 zengin aile bankacı yahudilerin elinde!

10
1
yanıtYanıtla
aliMobil-IOS:

Devletin gordüğü yıl sonu dolar kuru ne ise üzerine 25 kuruş ekleyin ....asıl bomba şubat martta 3.40 seviyesini görür temmuz ayı turizm zamanı tekrar 3.10 seviyesine iner ... Bu aradaki zamanda kimi voleyi vurur kimi ise bayy baaaayyyy

6
3
yanıtYanıtla
neron:

Buyuk bina buyuk yikilir cin az bi desteklese ikiz kuleler gibi dolar devrilecek faiz artisi korkudan Gorunen verilerle gizli veriler karsiliksiz dolasan dunya uzerindeki dolarin ABD YI HESAP HATASI NA GOTURDUGUNU GOSTERIYOR DOLAR DEVALASYONU 10 YIL ICINDE GOREBILIR HERSEY CIN LI LERE BAGLI

5
2
yanıtYanıtla
VATAN SEVER:

Birileri Dolardan Spikolasyon Yaparak dolardan Büyük. Paralar Kazanırken Ülkemizde bilerek Fiatlar Yukarı Çekilip Ekonomiyi Alt Üst Etmek için Faiz Lobilerinin Oyunu var Dolasıyla Ülkesini Seven Vatandaşlarımız Dolara Itibar Etmemeli Kendi Ulusal Parasına TL Sahip Çıkmalıdır Ozaman Dolarlar Faiz Lobilerinin Iflasını Getirecek Dolar Fiatı TL sınır Altına Düşecektir

4
3
yanıtYanıtla
Arda:

Bi aralar bi arkadaşta seningibi dolar aalmayın dedi o zamanlar 2.40 ti sşimdi 287 siz hayal aleminde yüzün ttürk parasının ne ddeğeri var resmen cçöp uülkede yyolsuzluk rant torpil ve yüksek dozda faşizm aalmış bbaşını gidiyor uüretim 0 bu sşartlarda ttl de kalan adam ya kköyü bir mmilliyetçdirya yada maldir

yanıt0
yanıt1
Celal:

Sağolsun koyunlar siz orada burada lobi diyerek bir yerlerinizi yirtin baştakiler deveyi amuduyla götürsün

yanıt0
yanıt1
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title