Haberler

Fbı, Rusya'nın, Trump'ın Kampanyasıyla İlişkisini Araştırıyor

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey, Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği ve Başkan Donald Trump kampanyasıyla ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları soruşturduklarını belirtti.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey, Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği ve Başkan Donald Trump kampanyasıyla ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları soruşturduklarını belirtti.

Comey, ve Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Direktörü Michael Rogers, ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinde düzenlenen " Rusya'nın seçimlere müdahalesi" başlıklı oturumda, komite üyelerinin sorularını yanıtladı.

FBI'ın yaptığı veya yapmadığı herhangi bir soruşturma hakkında bilgi paylaşmadığını söyleyen Comey, Trump'ın kampanyası ile Rusya arasında ilişki olduğu yönündeki iddialara ABD kamuoyunun ilgisini göz önünde bulundurduklarını ifade ederek konuya ilişkin bir istisna yapacaklarını kaydetti.

Comey, "FBI, karşı istihbarat çabalarımızın parçası olarak Rusya hükümeti ve ABD 2016 Başkanlık seçimleri arasındaki ilişkiyi inceliyor." dedi.

Comey, soruşturmanın, Başkan Trump'ın çevresindeki kişilerin de Rusya ile ilişkisi bulunup bulunmadığının soruşturmanın bir parçası olduğunu açıkladı.

Soruşturmada herhangi bir suç işlenip işlenmediğine bakacaklarını belirten Comey, "Bu henüz dosyası kapanmamış bir soruşturma ve devam ediyor. Soruşturma gizli bir şekilde devam edecek." ifadesini kullandı.

Soruşturmanın 2016 Temmuz sonunda başladığını kaydeden Comey, "Bu çapta bir soruşturma için bu kısa sayılacak bir zaman dilimidir. Soruşturmanın ne kadar süreceğini bilmiyorum." şeklinde konuştu.

NSA Direktörü Michael Rogers ise, Rusya'nın ABD'deki seçim sürecine müdahale etme isteğinin yeni bir girişim olmadığını söyledi. Roger, 2016 yılındaki başkanlık seçimine Rusya'nın müdahalesinin olup olmadığı konusunda sert bir tavır takındıklarını belirterek, "Eğer böyle bir müdahale söz konusu ise 2020 seçimlerinde de aynı girişimde bulunacaklardır. Buna müsaade edemeyiz." dedi.

"Elimizde Obama'nın Trump'ı dinlediği iddialarını destekleyecek bilgi yok"

Oturumda, Başkan Trump'ın eski Başkan Barack Obama'nın kendisinin telefon görüşmelerini dinlediği yönündeki iddiası da gündeme getirildi.

FBI'ın, Trump'ın iddialarını doğrulayıp doğrulamayacağı yönündeki soru üzerine Comey, ellerinde Başkan Trump'ın iddialarını destekleyecek bir ipucu olmadığını söyledi. Comey, "Başkan'ın tweet atarak eski yönetimin kendisini dinlediği yönündeki iddialarını destekleyecek bir bilgiye sahip değilim." dedi.

Trump'ın iddiası sonrasında konuya ilişkin araştırma yaptıklarını belirten Trump, "FBI'ın içerisinde bu iddia sonrasında bir araştırma yaptık. Adalet Bakanlığı da bizim bu yaptığımız araştırmanın sonuçlarını görmek istedi. Size de onlara verdiğim cevabı vereceğim, FBI'da bu iddiayı destekleyecek bir bilgi yok." şeklinde konuştu.

Başkan Trump, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Obama'yı hedef alarak, "Berbat. Obama'nın (başkanlık) zaferimizin hemen öncesinde Trump Tower'ı dinlettiğini öğrendim. Hiçbir şey bulunmadı. Başkan Obama, çok kutsal olan seçim sürecinde benim telefonlarımı dinletecek kadar nasıl alçaldı? Bu Nixon/Watergate'dir. Kötü (ya da hasta) adam" açıklamasında bulunmuştu.

Bunun üzerine Obama, sözcüsü Kevin Lewis aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Başkan Obama ya da Beyaz Saray'dan herhangi bir yetkili hiçbir ABD vatandaşının dinlenmesi için bir emir vermedi. Bunun dışındaki görüşler yanlıştır." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Donald Trump James Comey Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title