Haberler

Fazıl Say'a 'Halkın Benimsediği Değerleri Aşağılama'dan Beraat

Güncelleme:

Ünlü piyanist Fazıl Say, 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçlamasıyla yeniden yargılandığı davada beraat etti.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan yeniden yargılandığı davada beraat etti. Say'ın sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı bir ifade söz konusu suçlamanın nedeni olmuştu.

10 AYLIK HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Piyanist Fazıl Say'ın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yazdığı belirtilen sözler nedeniyle 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alanen aşağılamak' suçundan aldığı 10 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasından sonra yeniden yargılanmasına başlanmıştı.

İŞTE DAVALIK OLAN O PAYLAŞIM

Fazıl Say suçla ilişkilendirilen tweetlerinde 2012 yılında Ömer Hayyam'a ait olan rubailerden "Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cennet-i ala meyhane midir / Her mümine 2 huri vereceğim diyorsun cennet-i ala kerhane midir" bölümünü paylaşmıştı. Say, başka hesaplardan yapılan bazı paylaşımları da 'retweet' etmiş yani yeniden paylaşmıştı.

YARGITAY KARARI BOZMUŞTU

Yargıtay'ın 10 aylık hapis cezasını bozmasının ardından dava yeniden görülüyordu. Bugünkü duruşmada Say beraat etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Fazıl Say Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title