Haberler

Faust Beylikdüzü'nde Sahnelendi

Güncelleme:

Dünya Edebiyatı'nın önemli yapıtaşlarından Goethe'nin Faust adlı eseri, tiyatro sanatçısı Haydar Zorlu'nun performansıyla Beylikdüzü'nde hayat buldu.

Yaşamın acısından kurtulmak için ruhunu şeytana satan Faust'un yaşadıklarının sahnelendiği solo performans, , izleyenleri hikâyenin içine sürükledi.

Sanatın her kolunun buluştuğu Beylikdüzü'nde Dünya Edebiyatı'nın önemli eserleri de hayat buluyor. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde tiyatro sanatçısı Haydar Zorlu tarafından sahneye konan tek kişilik oyun Faust, performansın yanı sıra, eserin sahibi Goethe'nin de müzikalitesini izleyenlere yoğun bir şekilde hissettirdi.

Seyirci de Oyunun İçine Dahil Oldu

Sanatçı Haydar Zorlu, hayatta artık öğrenecek hiçbir şeyi kalmadığına inanarak ruhunu şeytana satan Faust'un, şeytanın onu bilgi hastalığından kurtaracağına inanmasıyla gelişen olayları seyirciye büyük bir ustalıkla anlattı. Kendisinin, oyunun içinde olduğunu tam anlamıyla hissettirerek, seyirciyi de onunla birlikte şeytana inandıran Zorlu, sahnenin her köşesini kullanarak, Mephisto'yu canlandırırken üstüne düşen kırmızı ışık ve aksan değişikliği ile karakterin sırasının hiç karıştırılmadan takip edilmesini sağladı.

Gösterilen solo performans karşısında oyunu keyifle izlediklerini kaydeden Beylikdüzü Belediye Başkan Danışmanı ve Kültür Sanat Koordinatörü Erhan Bayladı, sanatçı Haydar Zorlu'ya gece için teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title