Haberler

Fatsalı Balıkçılar Yeni Sezona Hazırlanıyor

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki balıkçılar yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki balıkçılar yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Yalıköy Mahallesi'ndeki balıkçılar 1 Eylül'de başlayacak av sezonu için teknelerinin ve ağlarının bakımını yapıyor. Fatsalı balıkçılardan Abdullah Aydın, "Her sene bir önceki senenin tekrarı oluyor. Her sene umutla beraber denize açılıyoruz. İklim şartları, denizde avın bolluğu bizim iyi bir sezon geçirmemiz için en büyük dileğimiz. Bu işe belli bir yatırımımız var. Balıkçılıktan evine ekmek götürüp geçimini sağlayan bir sürü kişi var. Ben en önemli sorumluluğumuzun vatandaşlara karşı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü onların sofrasına balığı getirip bol bol yemelerini sağlıyoruz. Denizdeki balığı tutup vatandaşın sofrasına sunmak bizim için önemli bir sorumluluktur. İklim şartları önümüzdeki sezon için iyi gidiyor. Denizdeki balık için havyar mevsimi ve balıklar denize havyarını döküyorlar. Denize dökülen havyarların tutması bizim en büyük dileklerimizdendir. Şu anda balıkçı teknelerimizi ve ağlarımızı tamir ediyoruz. Av yasağının bitim tarihi olan 1 Eylül'e kadar bu işlemlerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

Balıkçı Yasin Mollaoğlu, "Ağlarımızın yırtıklarını takip ediyor ve tamiratını gerçekleştiriyoruz. Mayıs ayı gibi çalışmalara başladık ve şu anda yine devam ediyor onarım ve tadilat çalışmaları. Ağ tamiratı bittikten sonra gemilerimizi tamirata sokarak tersanelerde ava hazır hale getireceğiz. Yeni sezon için düşüncelerimiz biraz erken" diye konuştu.

Balıkçı Serdar Öndeş ise, "Geçen yıl avlanma esnasında zarar gören ağlarımızın tadilatını yapıyoruz. Ağlarımızı düzene sokarak yeni sezona hazırlanıyoruz. Yeni sezondan umutluyuz. İnşallah bereketli bir sezon olur" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yalıköy Fatsa Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title