Haberler

Fatma Şahin, Devlet Desteğiyle Bebek Sahibi Olan Aileyi Ziyaret Etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, seçim çalışmalarını yürüttüğü Gaziantep'te, devlet desteğiyle bebek sahibi olan aileyi ziyaret ederek mutluluklarını paylaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, seçim çalışmalarını yürüttüğü Gaziantep'te, devlet desteğiyle bebek sahibi olan aileyi ziyaret ederek mutluluklarını paylaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, seçim çalışmalarına hız verdi. Seçim bölgesi Gaziantep'te mahalle mahalle gezen Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Ailelerin umudu gerçek oluyor' tüp bebek projesinden faydalanarak bebek sahibi olan aileyi ziyaret etti. Şahin, bakanlık dönemimde çok önemli projelere imza attıklarını ifade ederek, "Ve şimdi onların hamd olsun hayırlı sonuçlarını alıyoruz. Acıbadem Hastanesi ile birlikte başlattığımız, hiç sosyal güvencesi olmayan ailelere 'Ailelerin umudu gerçek oluyor' tüp bebek projemiz vardı. Zaten teknolojik alt yapımız sayesinde 23 milyon kişinin ekonomik ve sosyal analizini yapabiliyoruz. Yapılan çalışmalarda mesela Seçkin ailemiz 8 yıldır evli ve tüp bebekle ilgili tedavi görmek istemesine rağmen ekonomik anlamda durumları yetersizdi. Bu ailemize sistemle ulaştık ve tedavilerine başladık. Şehrimizde şu anda toplam 8 tedavi devam ediyor. 2 bebeğimiz dünyaya geldi ve dört annemiz de şu anda gebe. Tüm Türkiye genelinde ise 2 bin 500 bebeğin çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu bakımdan bizi de çok heyecanlandıran bir proje" dedi.

Dünyadaki en büyük sınavlardan birinin anne ve babanın evlatsız olması veya evladın annesiz babasız kalması olduğuna işaret eden Şahin, "Biz de sosyal devlet olarak bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Aile ve Sosyal Bakanı olarak görev yaptım ama şu anda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyım. Allah nasip ederse projelerimizi ilçe belediye başkanlarımızla beraber çok daha güçlü, insanı merkeze alan, insanın bütün ihtiyaçlarını giderecek çalışmaları yapacağız. Şimdi ailelerimizle birlikteyiz ve onları dinleyip konuşuyoruz" diye konuştu.

40'ı çıkan bebek Pelinsu'ya yakın ilgi gösteren Şahin, bebeğin sağlık durumunun da iyi olduğunu gözlemlediklerini ifade ederek, ailenin mutluluğuna ortak oldu.

Anne Zeynep Seçkin ise, kendilerine bu süreçte destek olan Fatma Şahin'e teşekkür ederek, 8 yıl sonra bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep Ak Parti Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title