Haberler

Fatih Terim'den Mehmet Topal Sürprizi

Güncelleme:

Fatih Terim dün akşam yaptırdığı antrenmanda millileri 2'ye bölerek yarı sahada çift kale maç yaptırdı. Terim, esas mevkisi orta saha olan Mehmet Topal'ı stoper olarak oynattı.

A Milli Futbol Takımı, yarın İsveç ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor. Teknik patron Fatih Terim dün akşam yaptırdığı antrenmanda millileri 2'ye bölerek yarı sahada çift kale maç yaptırdı.

TOPAL'I STOPERDE OYNATTI

Terim as takım tercihinde büyük bir sürpriz yaparak, esas mevkisi orta saha olan Fenerbahçeli Mehmet Topal'ı stoper olarak oynattı.

AS VE YEDEK TAKIM

4-2-3-1 şeklinde sahaya dizilen as takım şu isimlerden oluştu:Volkan Babacan - Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner - Selçuk İnan, Ozan Tufan- Arda Turan, Oğuzhan Özyakup, Volkan Şen- Cenk Tosun. Yedek takımda ise kalede Harun, savunmada Şener, Ahmet, Çağlar, İsmail, orta sahada Nuri, Alper, hücum bölgesinde Olcay, Yasin, Kerim ve Yunus Mallı görev yaptı.

MİLLİ TAKIMDA DÖRTLÜ SİSTEM

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarına Antalya'da başlayan A Milli Futbol Takımı Fatih Terim yönetiminde 4 aşamalı yeni sisteme geçti. Oyuncu seçimi, performans analizi, oyuncu eğitimleri, rakip analizi konu başlığıyla Türk futbolunda devrim olarak nitelendirilen sistemi milli takımda gerçekleştiren Terim, oyuncu seçiminde TFF'nin scout ekibinin tüm liglerde yapacağı futbolcu taramasında hazırladı raporlar elektronik ortamda inceleyecek. Bu raporlarda futbolcuların pas, şut, taktiksel pozisyonlar gibi istatistiksel verileri yer alacak. Futbolda gelişmiş ülkelerde kullanılan performans analizi sisteminde milli takımdaki futbolcuların fiziksel aktivitelerinin verimliliği değerlendirilecek. Oyuncu eğitiminde futbolcular maç görüntülerini izleyerek kendilerini, rakip takım futbolcularını değerlendirme imkanı bulacak. Milli takım sporcularının sağlık durumlarına özel önlem alacak. Sağlık ekibi futbolcuların dinlenme, beslenmesi gibi konular antrenman verimliliği açısından değerlendirilecek ve tükürük ile idrar takibi yapılarak, sonucu teknik heyete ulaştırılacak.

NİHAT VE TUNCAY, DENEYİMLERİNİ AKTARACAK

Öte yandan, milli takım kampında yer alan eski milli futbolculardan Tümer Metin, Tuncay Şanlı ve Nihat Kahveci'nin yaşadıklarını Avrupa Şampiyonası deneyimlerini milli futbolculara aktaracağı kaydedildi.

NURİ ŞAHİN'İN BÜYÜK SEVİNCİ

Kampa dün dahil olan Borussia Dortmund'un orta saha oyuncusu Nuri Şahin, antrenman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun bir sakatlık döneminden sonra yeniden milli takıma çağrılmanın kendisi için gurur ve onur verici olduğunu söyledi.

"ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ"

Milli takıma döndüğü için mutlu olduğunu kaydeden Nuri, "Benim için güzel bir haber oldu. Hocam her zaman bana güvendi sağ olsun. Hem ekip hem oyuncular olarak inanılmaz bir eleme turu geçirdik. Kötü başlayıp iyi bitirdik. Bundan sonraki hedef her turnuvaya katılabilmek. Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir derece elde etmeyi amaçlıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Orta sahada çok fazla isim var. Şansını nasıl görüyorsun?" şeklindeki sorusuna Nuri Şahin, "Her futbolcu elinden geleni yaparsa milli takıma daha çok katkı sağlayacaktır. Bizim hedefimiz de bu." yanıtını verdi.


Kaynak: Haberler.com / Spor

Mehmet Topal Fatih Terim Nuri Şahin Spor Haberler

500

Yorumlar (3)

gs 31 hss:

terım sen futboldan anlıyosan bıyıklarımı kesecem gazla bu ısler yurumz kazakları unıtma ballı terım paraları cukkala haram olsun

1
0
yanıtYanıtla
MASKKK:

adam yine şova başladı tutarsa kahraman tutmassa ilerisi için deneme bu maçların önemi yok

0
0
yanıtYanıtla
gs 31 hss:

hoca hala 80 mılyon ulkeden bır mıllı takım yaratamadı terım gıt yatlarını al bodrumdan cıkma sen ne ballı adamsın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title