Haberler

Fatih Mehmet Avşar, Kars Kafkas Üniversitesi Rektör Adayı Oldu

Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, Kars Kafkas Ünversitesi rektör adayı oldu.

Prof. Dr. Fatih Mehmet Avşar, Kars Kafkas Ünversitesi rektör adayı oldu.

Avşar hedeflerini şöyle açıkladı:

"5 yıldır akademisyen olarak hizmet ettiğim memleketimde kalıcı etkin hizmette bulunmak ; yeni Türkiye hedeflerine Ankara'dan aldığı destekle özgürlükçü, bilime tam destekli bölgede lider,komşu devletlere örnek, gelişen,büyüyen, üreten,yaşanılabilen bir üniversite inşa etmek; Hem Kars halkına hem üniversite çalışanları ve öğrencilerine marka değeri olan bilimi üretime dönüştürerek kente ufuk açmak; Kentin ana yaşam kaynağı haline gelip, Kars halkına heyecan katan, ihtiyaçlarına hizmet eden öncü bir üniversite haline getirmek."

Avşar, şöyle devam etti: "Sağlıkta; kendimin mesleki olarak ilgilendiği tıp dünyasında uluslar arası arenada özellik gösteren önemli projeleri bizzat kendi başkanlığımda her ayrıntısını bilerek ve tecrübe etmiş bir bilim adamı olarak üniversitemizde gerçekleştirme hedefim mevcuttur. Kentin sınır şehri olması nedeniyle herkesin hayalinde, olan ancak gerçekleştirmek için ana unsurlardan birinin bizzat kendim olması nedeniyle hayallerdeki Kafkasların Sağlık üssü olma hedefini üye olduğum ve halen aktif çalıştığım meslek örgütleri,mesleki tecrübem, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, YÖK işbirliği ile hem Kars ve komşu şehirlere hem de komşu ülkelerde aktif eğitim ve hizmet hastaneleri ve üniteleri kurarak bu çalışmayı Yeni Türkiye'ye yakışır örnek bir hale getirme arzusundayım.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Alkol ve Madde Bağımlısı Tedavi merkezi, Geriatri(Yaşlı Bakımı) Merkezi, Organ Nakli Merkezi

Robotik Cerrahi Ünitesi, Helikopter Ambulans ile acil servis Hizmeti tam kadrolaşmış hastanemiz ile çalışmayı hedefliyorum. Gürcistan, Nahçıvan, Azerbaycan öncelikli olmak üzere komşu bölgemizde hizmet hastaneleri açmak, bölge hekimlerinin eğitimi için mesleki eğitim programları seminer araştırma ve uygulama merkezi olarak Üniversitemiz hastanesini referans hastane haline getirmek hedefindeyim."

Bilim, teknoloji ve üretimde hedeflerini açıklayan Avşar, şöyle konuştu:

Teknokent kurulacak akademisyenlerle yatırımcılar buluşturulup üretim yapılacak. Milli Aşı Üretimi hem insan hem de hayvanların hastalıkları için uluslar arası standartlarda üretim laboratuarları kurulacak. Rüzgar santrali -güneş enerjisi ile enerji kaynaklarımızı oluşturacağız."

Sosyal tesisler ve projelerle ilgili de hedeflerini belirten Avşar, Kış memleketi Kars'ta kampüs içi,Dere içi bölgesinde ve Sarıkamış'ta yapılacak sosyal tesis ve otellerle Kafkas Üniversitesi Sarıkamış ilçemizi kış sporlarının ve kış ayları eğitim toplantıları, bilimsel kongrelerin merkezi haline getirilecek. Sağlıklı gelişim için gerekli spor tesisleri altyapıları hazırlanıp ülkemizin geleceği çocuklarımız ve gençlerimizin sporla buluşmaları sağlanacak.Bu kapsamda uyuşturucu madde kullanımı ve Zararlı faaliyetlere karşı mücadele için merkezlerimiz aktif çalışacaktır.Sporla rehabilite edilmesi için sosyal projeler desteklenecektir" diye konuştu.

PROF. DR. FATİH MEHMET AVŞAR KİMDİR?

1959 yılında doğdu. Ankara Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde bir müddet okuduktan sonra 1985 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Mecburi hizmetini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde yaptıktan sonra Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji İhtisaslarını 1994 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tamamladı. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi Kliniği Başasistanı, Şef Yardımcısı ve Klinik Şefi olarak çalıştı. 2004 yılında Doçentlik unvanını kazandı. 2009 yılında Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Genel Cerrahi Profesörlük kadrosuna atandı. Aynı yıl 2547 sayılı YÖK Kanunu'nun 38-B Maddesi'ne göre kurumun ihtiyaç duyduğu zamanlarda Kafkas Üniversitesi'nde görev yapmak üzere Sağlık Bankalığı'nda görevlendirildi. 1995-2014 yılları arasında değişik zamanlarda ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde mesleki ve akademik çalışmalar yaptı. Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve TİKA ortak görevi olarak 50'ye yakın Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülkesinde mesleki çalışmalarda bulundu. 2002-2009 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı yaptı. Halen Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Eğitim Görevliliği; Karaciğer, Böbrek ve Kompozit Doku Nakli Sorumlu Uzmanlık ve Mesul Müdür görevlerini yürütmektedir. 2004'ten beri Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler Teknik Komisyon Başkanlığı, 2009 yılından beri Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Bilimsel Danışma Kurulu Başkanlığı; 2011'den beri Sağlık Bakanlığı Ulusal Transplantasyon Koordinasyon Kurulu Üyelikleri devam ederken, değişik zamanlarda Kafkas Üniversitesi'nde Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ve Senato Üyeliği görevlerini üstlendi. 130'dan fazla ulusal ve uluslararası bilimsel makalesi ve 160'dan fazla ulusal ve uluslararası bildirilerinin yanı sıra çok sayıda kitap/bölüm yazarlığı ve çevirileri vardır. Çok sayıda doçentlik, şef/şef yardımcılığı, baş asistanlık, uzmanlık, yüksek lisans ve doktora jüri üyelikleri ve tez yöneticilikleri bulunmaktadır. Birçok ulusal ve uluslararası derneğin aktif üyeliğini, yönetim kurulu üyeliklerini ve başkanlıklarını yürütmektedir. Amerikan Cerrahlar Koleji'nin aktif üyesidir. Çok sayıda ulusal ve uluslararası dergide yayın kurulu üyelikleri ve hakemlikleri bulunmaktadır. Birçok ulusal ve uluslararası bilimsel organizasyonu gerçekleştirmiştir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Mustafa Tekyol:

Fatih Hocam siz Kafkas Üniversitesini çok daha fazla ileriye götürecek tek isimsiniz. . . Allah yolunuzu açık etsin. . Çok sevindim, başarılar diliyorum. .

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title