Haberler

Fast Company Dergisine Göre 2016'nın "En İyi Lideri" Hamdi Ulukaya

– Amerika'da ürettiği Chobani yoğurdu ile kısa sürede en çok satan yoğurt markası olan ve geçen sene hisselerinin bir bölümünü işçileriyle paylaşacağını açıklayan Hamdi Ulukaya, Fast Company dergisi tarafından 2016 yılının en iyi lideri seçildi.

– Amerika'da ürettiği Chobani yoğurdu ile kısa sürede en çok satan yoğurt markası olan ve geçen sene hisselerinin bir bölümünü işçileriyle paylaşacağını açıklayan Hamdi Ulukaya, Fast Company dergisi tarafından 2016 yılının en iyi lideri seçildi.

Dünyaca ünlü iş dünyası dergisi Fast Company, "2016'nın en iyi ve en kötü 10 liderlik hamlesi" listesini yayınladı. Yıla damgasını vuran liderlik performanslarını ortaya koyan listede, en iyi 5 sıralamasının bir numarası, ABD merkezli yoğurt devi Chobani'nin kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya oldu. Listede Ulukaya dışında Barack ve Michelle Obama, Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser,  Melinda Gates ve Google yönetimi bulunuyor.

"Hem çalışanlara hisse verdi hem boykota karşı geri adım atmadı"

Fast Company, Türkiyeli girişimci Hamdi Ulukaya'ya en iyiler listesinin ilk sırasında yer verme gerekçesi olarak Chobani'nin hisselerini işçileri ile paylaşma kararını gösterdi. Dergi, gerekçeyi "En akıllı liderler, çalışanlarının çıkarlarını kollayanlardır. Chobani'nin CEO'su Hamdi Ulukaya, çalışanlarına şirketten hisse verme planı sayesinde bu kategoriye tam oturduğunu ortaya koydu," diye açıkladı. Ulukaya'nın bununla da yetinmediğini belirten dergi, mültecilere iş olanağı yaratmasının kimileri tarafından hoş karşılanmadığını ve hatta markanın boykot edildiğini hatırlatarak şunları yazdı:  "Ulukaya geri adım atmadı ve boykotun ilan edilmesinden yalnızca birkaç gün sonra Fast Company'nin her yıl düzenlediği İnovasyon Festivali'nde ihtiyacı olanlara yardım etmeye devam edeceğini açıkladı."

En iyiler ve en kötüler

ABD merkezli olarak yayınlanan ve online versiyonu milyonlara ulaşan saygın Fast Company dergisi, 2016'nın en iyi ve en kötü 10 liderlik hamlesini iki ayrı liste olarak yayınladı.

Hamdi Ulukaya'nın başını çektiği "en iyi 5" listesi şöyle:

Hamdi Ulukaya, CEO, Chobani

Barack ve Michelle Obama, ABD Başkanı ve First Lady

Muriel Bowser, Washington, D.C. Belediye Başkanı

Melinda Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı

Google Yönetimi

Bu kategoride Apple CEO'su Tim Cook ve The Black Lives Matter adlı kampanyanın aktivistlerinden DeRay Mckesson ise onur mansiyonuna değer bulundu.

"En kötü 5" listesinde ise şu isimler yer aldı:

Wells Fargo, Banka

Peter Thiel, Milyarder iş adamı ve girişimci

Roger Ailes, Fox News Yönetim Kurulu Başkanı

Yahoo Yönetimi

Donald Trump, ABD seçilmiş Başkanı

En kötüler listesindeki ilk 5'in yanı sıra  "bahsetmeye değer" bulunan diğer iki isim de, medikal cihaz üreticisi Mylan ve Michigan Eyaleti yönetimi oldu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Michelle Obama Washington Google Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title