Haberler

Fas'ta Hükümet Kurma Çalışmaları

Fas'ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Ulusal Konsey Başkanı Sadettin Osmani, koalisyon görüşmelerine İstiklal Partisi ile başladı.

Fas'ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Ulusal Konsey Başkanı Sadettin Osmani, koalisyon görüşmelerine İstiklal Partisi ile başladı.

Başkent Rabat'taki PJD Genel Merkezi'nde basın mensuplarına açıklamada bulunan eski İletişim Bakanı Mustafa el-Halfi, Osmani'nin hükümet kurma çalışmaları kapsamında bu sabah ilk olarak İstiklal Partisi (İP) yöneticileriyle görüştüğünü belirtti.

Osmani, İP'nin hükümet görüşmeleri için görevlendirdiği Hamdi Velid er-Reşid, Muhammed es-Susi el- Musavi ve Buomer Tagvan'dan oluşan heyetle parti merkezinde bir araya geldi.

İP Genel Müdürü Musavi, görüşme öncesi yaptığı açıklamada partisinin PJD'yi ve çoğunluğun oluşturacağı hükümeti desteklemeye devam edeceğini aktardı.

İP yönetimi, Genel Sekreter Hamid Şabat'ın 2016'nın son günlerinde Moritanya ile krize neden olan açıklamalarının ardından hükümet kurma görüşmeleri için üç kişiden oluşan bir heyet görevlendirmişti.

Osmani, Asalet ve Çağdaşlık Partisi ile görüşecek

Eski İletişim Bakanı Halfi, Osmani'nin bundan sonraki görüşme programı hakkında da bilgi verdi.

Buna göre Osmani, bugün sırasıyla Milli Bağımsızlar Birliği, Asalet ve Çağdaşlık Partisi (PAM) ve Halk Hareketi ile yarın ise "Halk Gücü Sosyalist Birliği" ve "İlerleme ve Sosyalizm Partisi" ile görüşecek.

Halfi, "Aslında hükümet görüşmeleri mecliste sandalye sayısı bakımından ikinci sırada yer alan PAM ile başlayacaktı. Fakat PAM Genel Sekreteri İlyas el-Omari ile yapılacak görüşme programdaki değişiklikten dolayı akşam saatlerinde gerçekleşecek." dedi.

Osmani'den önce hükümeti kurmakla görevlendirilen eski Başbakan ve PJD Genel Sekreteri Abdulilah Benkiran, beş ay boyunca sürdürdüğü koalisyon görüşmelerine PAM'ı dahil etmemişti.

Benkiran'ın koalisyon arayışında sonuç elde edememesi üzerine Fas Kralı 6. Muhammed, geçen cuma günü hükümet kurma görevini Benkiran'dan alarak aynı partiden Osmani'ye vermişti.

Fas'ta geçen yıl ekim ayında yapılan genel seçim sonuçlarına göre partilerin meclisteki dağılımı şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi 125, Asalet ve Çağdaşlık Partisi 102, İstiklal Partisi 46, Milli Bağımsızlar Birliği 37, Halk Hareketi 27, Halk Gücü Sosyalist Birliği 20, Anayasal Birlik Partisi 19, İlerleme ve Sosyalizm Partisi 12, Sosyal Demokrat Partisi 3, Federal Demokratik Sol Parti 2, Demokratik Birlik Partisi 1 ve Sol Yeşiller Partisi 1 milletvekili.

Kaynak: AA / Güncel

Musavi Fas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title